Bjørndalens første nedtur

Angerer sterkest. - Ikke bekymra, sier Bjørndalen.

Tobias Angerer viste seg til slutt som den sterkeste på herrenes fellesstart i fristil lørdag. Da tyskeren avgjorde på oppløpet var de norske løperne langt bak.

Ole Einar Bjørndalen var en av favorittene før fellesstarten over 30 kilometer. Lenge lå nordmannen godt med fremme, men han fikk det tungt da svenske Anders Södergren økte farten da det gjensto én mil.

- Jeg er ikke bekymra for formen, forsikret han overfor Dagbladet.no etter målgang.


Da var de øvrige norske hektet av for lengst. Petter Northug, som var tilbake i verdenscupen etter lang tids sykdom, klarte aldri å nærme seg teten.

Med dårlig startnummer måtte han starte i de bakre rekker, og der forble han løpet gjennom. Også verdenscupleder Eldar Rønning slet tungt fra første stund.

Tobias Angerer motsto alle forsøk fra Anders Södergren på å stikke i fra, og i nest siste bakke var det tyskerens tur til å ta føringen. Etter rykket var det kun russerne Jevgeni Dementiev og Aleksander Legkov som klarte å henge med, men ut på oppløpet var det ingen av dem som hadde krefter til å true Angerer, som vant noenlunde komfortabelt.

Dementiev ble nummer to, Legkov tre, mens Södergren nok en gang måtte ta til takke med en plass utenfor pallen.

Best av de norske ble Tor Arne Hetland på 15. plass – hele 37 sekunder bak Angerer.

FIKK DET TØFT: Ole Einar Bjørndalen var en av favorittene på 30 kilometer fristil, men fikk det tøft da svensken Anders Södergren rykket da én mil gjenstod. Til slutt endte Bjørndalen på 16. plass. Foto: Daniel Sannum Lauten
FIKK DET TØFT: Ole Einar Bjørndalen var en av favorittene på 30 kilometer fristil, men fikk det tøft da svensken Anders Södergren rykket da én mil gjenstod. Til slutt endte Bjørndalen på 16. plass. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Jeg er ålreit fornøyd, men jeg er ikke god nok mot slutten. Det er det samme som skjer i hver fellesstart; rolig i starten og fort mot slutten. Da fikk jeg også krampe under beina, sier Hetland.

Ole Einar Bjørndalen kom inn på plassen bak Hetland, 40 sekunder bak den tyske vinneren.

(ANB/Dagbladet.no)