Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalens suksessmører gir seg: - Mister verdens beste skismører

Pensjonerer seg,

MISTER SUKSESSMØRER: Ole Einar Bjørndalen må klare seg uten mannen han omtaler som verdens beste smører. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISTER SUKSESSMØRER: Ole Einar Bjørndalen må klare seg uten mannen han omtaler som verdens beste smører. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ole Einar Bjørndalens (42) personlige skismører, Svein Ivar Moen, vil ikke mer og pensjonerer seg. Han vil i stedet satse på hundekjøring, melder NRK.

 - Nå har jeg signalisert både for ham og de hjemme at nå får nok være nok. Det blir nok til at jeg pensjonerer meg fra den tilværelsen her, sier Svein Ivar Moen.

Mannen fra Ål i Hallingdal har vært Bjørndalens smører i snart 20 år og de to har kjent hverandre siden 12-13 årsalderen. Moen føler seg helt tom etter innsatsen under VM i Holmenkollen, hvor Bjørndalen endte opp med fire VM-medaljer. Ett gull, to sølv og en bronse.

- Norge mister verdens beste skismører, hvis det er tilfelle. Han har ofret seg voldsomt de to årene her. Vi hadde en toårsavtale og det var det han ble ansatt av meg på, sier Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen var på vei til verdenscupavslutning i Khanty-Mansijsk da han fikk beskjed om Moens avgjørelse. Også Moen er med dit.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram