Bjørnebye: - Det desiderte lavmål

Haugesund cupbombet Start.

Tor Erik Moen ble matchvinner da 1.-divisjonslaget Haugesund slo kriserammede Start ut av cupen onsdag.

Etter fem strake serietap for Start ble det nok en nedtur for sørlendingene da de tok imot Haugesund i cupens fjerde runde.

– Dette er det desiderte lavmål i min karriere som trener. Det var veldig trist å se hvordan spillerne presterte. Jeg syns utrolig synd på spillerne, sa Starts trener Stig Inge Bjørnebye til NTB.

Han måtte observere nederlaget fra tribuneplass etter bortvisningen i søndagens eliteseriekamp.

– Spillerne har blitt utsatt for et hardt mediekjør den siste tiden og jeg føler stor omsorg for gruppa nå, sa Bjørnebye.

Real bærtur

Etter fem strake serietap for Start ble det nok en nedtur for sørlendingene da de tok imot Haugesund i cupens fjerde runde.

Bruno Silva da Costa slo an tonen med et skudd like over gjestenes mål etter drøye fem minutters spill, mens gjestenes keeper var på en real bærtur.

- LAVMÅL: Haugesund slo ut Start etter at Tor Erik Moen scoret vinnermålet i det 90. minutt. Stig Inge Bjørnebye, Kristofer Hæstad og de andre er langt nede om dagen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX
- LAVMÅL: Haugesund slo ut Start etter at Tor Erik Moen scoret vinnermålet i det 90. minutt. Stig Inge Bjørnebye, Kristofer Hæstad og de andre er langt nede om dagen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX Vis mer

Sørlendingene fortsatte å føre kampen uten å spille seg til de helt store sjansene, noe som skyldtes at gjestenes bakre firer og sisteskanse ikke ga vertene rom.

Hjemmelaget hadde likevel initiativet i en heller kjedelig første omgang. Lars Martin Engedal var nær scoring etter halvtimen, men alene med keeper skjøt han utenfor fra fem seks meter hold. Start slo mye langt på debutanten Ole Martin Årst, uten at det førte til målsjanser.

Haugesund nær scoring


Etter hvilen forsatte hjemmelaget å trykke på det første kvarteret, uten å produsere de store sjansene. Det var derimot Haugesunds Mickael Antoine Curier som var nærmest nettkjenning, men skuddet slo i stanga.

Gjestene kom bedre med i kampen, og øynet etter hvert muligheten til å detonere en cupbombe. Midtveis i omgangen misbruker Curier en gigantmulighet til å gi gjestene ledelsen, men skyter utenfor på åpent mål.


Perlemål avgjorde


Da de fleste hadde forberedt seg på ekstraomganger, fyrte gjestenes Tor Erik Moen av en perle av et langskudd fra 18-20 meters hold som føk som et prosjektil helt oppe i krysset utakbart for Kenneth Høie i Start-målet.

Dermed var cupbomben et faktum.

– Jeg klinte til og det var deilig å se ballen gå i mål. Det var ikke ufortjent at vi vant kampen, sa den 23 år gamle matchvinneren.

Haugesund er klar for kvartfinalen, mens den sportslige krisen er komplett i Kristiansand.

– Akkurat nå er det bare utrolig tungt for meg og spillerne, erkjenner Stig Inge Bjørnebye.

(NTB)