Bjørnebye: - Ikke overrasket

ULLEVAAL (Dagbladet): Stig Inge Bjørnebye spilte sin siste landskamp i oktober 1998. I dag ble han EM-troppens overraskelse - for alle andre enn seg sjøl.

Bjørnebye er på utlån fra Liverpool til Brøndby. I morgen reiser han til Norge, og ser fram mot sine første landskamper siden han trakk seg i november 1998.

- Det blir en ny og spennende opplevelse for meg og for Norge. Det blir også en stor utfordring, EM blir tøffere enn VM. I Belgia/Nederland blir det helt vilt fra første stund, det er bare gode lag med, sier Bjørnebye til Aftenposten.

Siden Bjørnebye trakk seg fra landslaget har André Bergdølmo spilt fast på venstrebacken. I tillegg har Vidar Riseth fungert som mulig vikar.

Løsningen var ikke lenger god nok for landslagssjef Semb foran EM.

- Det er på venstrebacken det er minst tydelig dobbeltdekning. Derfor blir Stig Inge med, sier Semb.

Da Semb presenterte uttaket snakket han mye om at han trengte to fullgode spillere på hver plass. I tillegg tok han med spillere som tilfredsstilte hans krav til spisskompetanse. Bjørnebye falt inn i begge kategoriene.

- Jeg har fulgt med Stig Inge nøye. Han har en offensiv silkefot. Defensivt er han sånn vi er vant med, sier Semb.

Også Dan Eggen fikk plass blant backene i troppen. Verken han eller Bjørnebye er hurtigtog, og kombinert med vrakingen av Alf-Inge Håland har ikke landslagssjefen prioritert fart i det bakre leddet.

- Vi får prøve å kamuflere de kvalitetene vi ikke har, sier Semb.

Og hvor bra er egentlig den norske EM-troppen i kamp med Spania, Slovenia og Jugoslavia.

- Tida får vise hvor god troppen er.