Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnebye blir ny Start-sjef

Får vrien oppgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Start har slitt i motbakke denne sesongen, og i går valgte klubben å sparke trener Tom Nordlie. I dag har klubben ansatt Stig Inge Bjørnebye for å redde laget fra nedrykk.

- Det blir spennende. Jeg ser fram til utfordringa, sier Bjørnebye til Dagbladet.no over telefon.

- Jeg har gått en god skole de siste årene, og er klar for å stå på egne ben nå.

- Masse potensiale 

Avtalen med Start trer i kraft 1. august, og varer ut sesongen 2008. Og Bjørnebye har både kort- og langsiktige mål med trenerengasjementet.

- Det er selvfølgelig viktig å skape resultater, men noen drastiske forandringer blir det ikke. Det er viktig å være ydmyk, og fortsette den gode jobben som er gjort i klubben de siste årene.

- Jeg ønsker å påvirke en spillergruppe med masse potensiale.

- Vi så etter en særs dyktig faglig person som gjennom lederrollen, teambygging og god kommunikasjon med spillergruppen, vil føre Start videre mot de høye ambisjonene som klubben har. Dette har vi funnet, sier styreleder Erik Solér i en pressemelding. 

REDNINGSMANN? Stig Inge Bjørnebye har de siste årene vært Åge Hareides assistent på det norske landslaget. Nå skal han redde Start fra nedrykk. Foto: Scanpix
REDNINGSMANN? Stig Inge Bjørnebye har de siste årene vært Åge Hareides assistent på det norske landslaget. Nå skal han redde Start fra nedrykk. Foto: Scanpix Vis mer

Bjørnebye har siden januar 2004 vært assistenttrener på det norske landslaget, en jobb han ikke kommer til å fortsette i. Der har han samarbeidet med flere av spillerne han nå får hovedansvaret for.

image: Bjørnebye blir ny Start-sjef