Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnebye flau etter Ajax-juling

- Returmøtet blir treningskamp, sier Start-treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Resultater og målscorere fra kveldens kamper i Uefa-cupen

(Dagbladet.no): Start - Ajax 2-5.

Start trenger et mirakel og litt til for å komme til Uefa-cupens gruppespill i høst. De reiser til returmøtet med et umulig utgangspunkt etter første møte med Ajax.

- Nå blir det en ren treningskamp der nede, men vi skal ta med oss all den internasjonale erfaringen vi kan få. I framtiden kan det bli gull verdt for oss, sier Start-treneren til fvn.no.

Start var ikke bare dårlige. Og Bjørnebye var ikke bare flau.

- Dette var rett og slett flaut. Fram til 2-2 hang vi riktignok bra med og spilte tidvis fin fotball, men etter det presterte vi altfor svakt, sier han.

Sjokkåpning for Start

For Ajax lekte til tider med Start på Åråsen i kveld. Kampen ble spilt på Lillestrøms hjemmebane ettersom Kristiansand stadion ikke er klarert for europacup.

FIKK JULING: Marius Johnsen scoret ett mål for Start, men Start ble til tider lekt med av Ajax på Åråsen i kveld. Foto: Scanpix
FIKK JULING: Marius Johnsen scoret ett mål for Start, men Start ble til tider lekt med av Ajax på Åråsen i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Gjestene fra Nederland dominerte totalt, og skapte tre-fire store muligheter i løpet av det første kvarteret. Etter 11 minutter blåste Gabri ballen over etter innlegg og heading ned i feltet.

Tre minutter seinere satte Vermaelen ballen like utenfor etter en corner fra Sneijder. Markeringene i feltet var stusselige fra de gul-svarte.

I det 17. minuttet var det igjen markeringene på corner som ga Ajax ledelsen. Jaap Stam fikk heade temmelig uforstyrret på mål, Rune Nilsen ga en retur som Klaas Jan Huntalaar enkelt kunne sette i mål.

Doffen ut på båre

Etter 22 spilte minutter sklitaklet Kristofer Hæstad så Wesley Sneijder spratt til værs. Nederlenderen landet imidlertid med knottene plantet i den solide brystkassa til Doffen. 

Først holdt Start-spilleren seg til brystet, så forsøkte han å reise seg, men la seg så ned igjen og ble båret av banen på båre. 

Det kunne se ut som et potensielt ribbeinsbrudd, men etter snaue to minutter på sidelinja var midtbanespilleren tilbake på banen, så trolig slapp han greit unna.

Johnsen utliknet

image: Bjørnebye flau etter Ajax-juling

Samtidig reiste resten av Start-laget seg spillemessig. Og etter 27 minutter kom uttellingen:

Todi Jónsson spilte fri høyreback Steinar Pedersen som kom seg til dødlinja og la inn. Ved bakerste stolpe kom venstreback Marius Johnsen stormende og banket ballen via en Ajax-forsvarer og mellom beina på keeper.

Stort mer effektivt backspill kan man vel ikke ønske seg fra Pedersen og Johnsen.

Svensk scoring

Like etter en halvtimes spill, ble Mauro Rosales erstattet av 19 år gamle Ryan Babel. Og tre minutter før pause viste Babel seg fram.

Han spilte elegant fri svenske Markus Rosenberg, som kontrollert banket ballen under Rune Nilsen.

Fevang utliknet

Geir Ludvig Fevang fikk sjansen fra start fordi Alex Valencia er suspendert og Kristoffer Paulsen er febersjuk.

Ti minutter inn i andre omgang var det tredjevalget på høyrekanten som utliknet for Start.

Todi Jónsson kjempet seg til dødlinja, og la inn foran mål. Ballen snek seg forbi Strømstad, men ved bakerste stolpe sto Fevang umarkert.

Han så nesten for rolig ut, men til slutt trillet han ballen inn i hjørnet.

Perfekt frispark

Sju minutter etter utlikningen fikk Ajax frispark rett foran Starts mål, omkring 20 meter fra linja.

Wesley Sneijder leverte et skrudd frispark fra en av de aller øverste hyllene, og da Rune Nilsen plutselig så ballen komme duppende over muren, rakk han ikke annet enn å pirke borti den med fingerspissene.

Midtveis i omgangen gikk Ajax opp til 4-2. Start hadde akkurat levert ett av sine fineste angrep med kjappe pasninger og god bevegelse. Så slo Ajax kontra, rullet opp og til slutt spilte Babel ut til Roger Garcia som kontrollert plasserte ballen i mål fra 20 meters hold.

Lekestue

Ajax fikk til tider vist praktfull fotball i kveld. Som da de scoret 5-2-målet noen få minutter før full tid.

Ryan Babel sklei gjennom halve Start-forsvaret på vei til dødlinja, hvorfra han frekt chippet ballen forbi den andre halvparten.

Sju meter fra mål sto Klaas Jan Huntelaar og breisidet inn sitt andre mål for kvelden.

Et lekent, frekt og ydmykende mål fra de to unge Ajax-spillerne.

Start reiser til Amsterdam Arena med et håpløst utgangspunkt. Sammenlagtvinneren etter to kamper er klar for gruppespillet i Uefa-cupen denne høsten.