Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnebye holdt løftet han ga Østenstad

- Følte på meg at vi ville klare oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Sportslig leder Egil Østenstad varsler full gjennomgang av årets vanskelige sesong. Men i kveld var det ikke tidspunktet for oppvask.

-Av en eller annen merkelig grunn har jeg følt at vi ville klare oss. uten at jeg helt har skjønt hvordan. Men Stig Inge (Bjørnebye, Start-treneren, red. anm.) lovte meg å vinne, og det holdt han. I siste serierunde skjer det alltid overraskelser. Men det var vondt å stå på sidelinja og følge oppgjøret. All honnør til spillerne for en kjempeinnsats, sier Østenstad.

Noen av dem leverte årsbeste da det gjaldt som mest. Først og fremst firemålsscorer Peter Ijeh, selvsagt - men også keeper Mattias Asper.

Han var egentlig vraket til fordel for Iven Austbø, men under oppvarmingen ble Austbø skadet og måtte melde pass.

-Da Iven ble skadet gikk jeg bort til Mattias og sa at «nå har jeg gjort deg forbanna ved å sette deg ut. Nå har du alt å vinne ved å stå din beste kamp.» Og det gjorde han søren meg! Laget ble bare ekstra tent av den skaden, sier Nordlie.

Inne i Viking-garderoben var festen i full gang, sjøl om sesongen egentlig har vært en fiasko for Viking. I Stavanger jubler ingen for niendeplasser - med sine store ressurser kreves det at Viking kjemper i toppen.

HOLDT ORD: Stig Inge Bjørnebye overtok trenerjobben i Start da Tom Nordlie fikk sparken. Søndag kveld fikk Nordlie kjærkommen hjelp fra nettopp Bjørnebye og Start, som slo Odd 2-1. Foto: SCANPIX
HOLDT ORD: Stig Inge Bjørnebye overtok trenerjobben i Start da Tom Nordlie fikk sparken. Søndag kveld fikk Nordlie kjærkommen hjelp fra nettopp Bjørnebye og Start, som slo Odd 2-1. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>LETTET:</B> Men Egil Østenstad varsler full gjennomgang av Vikings elendige sesong når gleden over fornyet Tippeliga-kontrakt har roet seg.
<B>FEIRET PÅ SEDVANLIG VIS:</B> Tom Nordlie er glad i å løfte spillerne sine når anledningen byr seg. Her er det Jone Samuelsen som får seg en luftetur.
Hele Norges coronakart