Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnebye inn på lønnstoppen

Den nye Start-treneren Stig Inge Bjørnebye går rett inn på lønnstoppen blant norske fotballtrenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36-åringen vil, ifølge tall som Finansavisen har hentet inn, tjene rundt halvannen millioner kroner i året, og er blant landets best betalte fotballtrenere.

På toppen av lista ligger Rosenborgs sykmeldte trener Per-Mathias Høgmo og Vikings hardt pressede Tom Prahl, som begge har en årslønn på mellom 2,5 og tre millioner.

Vålerengas Kjetil Rekdal får rundt to millioner årlig på lønnskontoen, mens Bjørnebye inntar fjerdeplassen på lønnstoppen sammen med Mons Ivar Mjelde i Brann, Lyns Henning Berg og Lillestrøms Uwe Rösler.

Pengene ikke drivkraften

– Tom Nordlie tjente godt som trener i Start, og Stig Inge Bjørnebye kommer til å tjene godt som trener i Start. Jeg føler at vi betaler det vi bør gjøre, sier Starts styreformann, Erik Solér, til Fædrelandsvennen.

– Etter mange år i utlandet har jeg ingen referanser til hva de andre trenerne tjener eller hva som er lønnsnivået i Norge. Men for min del er det uansett ikke pengene som er fokuset. Min drivkraft er å utvikle Start til å bli en stabil toppklubb, sier Bjørnebye.

Lønninger nesten doblet

Soler opplyser at trenerlønningene har steget med mellom 50 og 100 prosent de tre siste årene. Årsaken er reforhandlinger av kontrakter, medieavtalen og ikke minst den voldsomme profesjonaliseringen av norsk fotball.

GOD LØNN: Stig Inge Bjørnebye går inn i treneradelen i Norge. Selv vet han ikke om lønna er god eller ikke. Foto: Scanpix
GOD LØNN: Stig Inge Bjørnebye går inn i treneradelen i Norge. Selv vet han ikke om lønna er god eller ikke. Foto: Scanpix Vis mer

– Jeg vet det har vært en markant økning i trenerlønningene de siste årene, men trodde ikke at stigningen var så enorm, sier leder i trenerforeningen, Teddy Moen, og legger lakonisk til:

– Det er ikke mer enn 15-16 år siden Nils Arne Eggen var trener på halvtid i Rosenborg og spillerne hadde jobb ved siden av fotballen...

(ANB)