Bjørnebye krysser fingrene for Start

- Har nær kontakt med spillere og ledere.

(Dagbladet.no): 5. september var Stig Inge Bjørnebye ferdig som hovedtrener i Start. Tre dager senere fikk Benny Lennartsson jobben med å redde klubben fra nedrykk.

Om svensken lykkes gjenstår å se. Foran siste serierunde står nervene i høyspenn både i Kristiansand og Skien, men Start kan avgjøre alt selv med poeng mot Lyn på Ullevaal.

Til tross for sparkingen har Stig Inge Bjørnebye på ingen måte vendt ryggen til sin gamle arbeidsgiver. Han både håper og tror sørlendingene spiller i Tippeligaen også neste sesong.

- Jeg håper Start klarer det, og både føler og følger med Start i den situasjonen de er i, sier Bjørnebye til Dagbladet.no.

- Hva tenker du om den siste serierunden?

- Jeg har tiltro de at de skal klare det. Jeg kommer helt sikkert til å se kampen, sier han.

- Sterk tilknytning

Det var angivelig Starts sterke investorer som tok initiativet til å bli kvitt Bjørnebye, selv om det var Erik Solér som tok den endelige avgjørelsen. I tillegg skal flere spillere ha vært misfornøyd med hans måte å lede laget på.

START-OPTIMIST: Stig Inge Bjørnebye tror klubben gjør det nødvendige mot Lyn til lørdag og holder plassen i Tippeligaen. Foto: ERIK BERGLUND/DAGBLADET
START-OPTIMIST: Stig Inge Bjørnebye tror klubben gjør det nødvendige mot Lyn til lørdag og holder plassen i Tippeligaen. Foto: ERIK BERGLUND/DAGBLADET Vis mer

Snart to måneder etter avskjeden med Start sier Bjørnebye at han fortsatt har nær kontakt med flere personer i klubben.

- Jeg har sterk tilknytning til ledere og spillere i Start, sier Bjørnebye.

Siden pressekonferansen på Sør Arena 5. september har Bjørnebye holdt en særdeles lav medieprofil, og til tross for mange forespørsler ønsker han fortsatt ikke å gi sin versjon av hva som skjedde da han måtte gå.

- Det er utrolig deilig å slippe de forpliktelsene overfor media. Nå er jeg i en posisjon hvor jeg kan avstå fra det. Jeg har ikke noe profileringsbehov, og forbeholder meg retten til å ikke uttale meg, sier Bjørnebye.

Men han garanterer at norsk fotball ikke har sett det siste til ham.

- Jeg har alt for mye å bidra med til å holde meg unna, sier han.

Bjørnebye krysser fingrene for Start
<B>NÆR KONTAKT:</B> Stig Inge Bjørnebye snakker fortsatt jevnlig med spillere og ledere i Start.