- Bjørnebye må være god til å observere

Øvrebø om «frykten» for Martin Andresen.

(Dagbladet.no): Start-trener Stig Inge Bjørnebye lot skuffelsen gå ut over dommer Tom Henning Øvrebø etter nok et bittert poengtap i sluttminuttene, denne gangen mot Brann.

Bjørnebye beskyldte Øvrebø for å være livredd Martin Andresen - noe han fant bevis for i sekundene før Armann Bjørnsson utliknet til 1-1.

- Jeg så at dommeren hadde frykt i øynene og vinket spillet videre, selv om vår spiller ble dyttet, sa Start-treneren.

Tom Henning Øvrebø tar kritikken fra Bjørneby med fatning.

- Det er sterke ord, men hvis han opplever meg sånn, kan jeg ikke ta fra ham den opplevelsen. Den dagen jeg frykter søndagen, finner jeg meg noe annet å drive med. Om Stig Inge likevel har sett frykten i øynene mine, må han gjerne få lov til det. Da må han være god til å observere, sier Øvrebø til Dagbladet.no.

«Kyss meg i ræva»

Han ga Andresen et gult kort for munnbruk i 2. omgang, da Brann-kapteinen mente Petter Vaagan Moen skulle hatt frispark, før hedmarkingen hevnet seg på en Start-spiller og ble belønnet med det gule kortet.

Andresen selv hevdet etterpå at det eneste han sa var: «Denne situasjonen var det du som skapte».

STERKE ORD: Stig Inge Bjørneby raste mot Tom Henning Øvrebø etter 1-1 mot Brann i går kveld. Øvrebø lar seg ikke hisse opp over Start-trenerens påstand om at han var livredd for Martin Andresen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
STERKE ORD: Stig Inge Bjørneby raste mot Tom Henning Øvrebø etter 1-1 mot Brann i går kveld. Øvrebø lar seg ikke hisse opp over Start-trenerens påstand om at han var livredd for Martin Andresen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

BA skriver imidlertid at landslagskapteinen blant annet skal ha sagt «du kan kysse meg i ræva».

- Hva var det Andresen sa til deg?

- Jeg husker ikke hva han sa, og ville vel neppe fortalt det heller om jeg hadde husket det. Men det var heller måten han kom løpende på, for andre eller tredje gang, og tilkjennega at han var uenig, sier Øvrebø.

- Men noe mer enn gult var det ikke?

- Jeg synes det holdt med gult.

- Ikke svekket integritet

Han avviser sterkt at Martin Andresen får særbehandling, og har en annen grense enn andre spillere i Tippeligaen.

- Vi prøver så godt vi kan å behandle alle på samme måte. For egen del er jeg ikke så opptatt av hvem som sier hva, så lenge det er innenfor rimelighetens grenser. Når ikke det er tilfelle gir jeg gult kort, og rødt kort om det er enda verre.

- Bjørnebye må være god til å observere

Stig Inge Bjørnebye har tidligere denne sesongen måttet sitte på tribunen som en følge av krangling med dommeren.

Ifølge Fædrelandsvennen kan gårsdagens uttalelser gi nye sanksjoner for Start-treneren dersom NFF mener han har angrepet dommerens integritet.

Noe slikt ønsker ikke Øvrebø.

- Jeg opplever ikke at det er sådd tvil om integriteten min. Jeg går ikke videre med dette, og er ferdig med kampen, sier Øvrebø.

- Du blir kalt arrogant av både Andresen og Bjørnebye. Hva tenker du om det?

- Jeg har ikke noe ønske om å bli oppfattet slik, men at enkelte kan føle det sånn er godt mulig. Det er i hvert fall ikke sånn jeg kjenner meg selv. Det er vel en kombinasjon av hvordan folk snakker til deg og hvordan du svarer tilbake. Kanskje bør man heller se på seg selv og egen væremåte, sier han diplomatisk.

GA GULT TIL ANDRESEN:</B> Martin Andresen må stå over neste kamp mot Sandefjord etter å ha fått gult kort mot Start.