Bjørnebye sier unnskyld til unggutta

Føler han har kjørt dem for hardt.

(Dagbladet.no): Stig Inge Bjørnebye har fått mye skryt fordi han ikke er redd for å slippe til unggutta på laget sitt. Spillere som Morten Hæstad og Espen Børufsen har begge fått mye tillit denne sesongen - og kvittert med flere gode kamper.

Etter gårsdagens 1-2-tap mot tabelljumbo Odd var det tid for selvransakelse hos Bjørnebye.

Og nå angrer han på at han har sluppet de unge spillerne i Start til i så stor grad som han har gjort.

- Jeg er lei meg for at jeg har brukt dem så mye. De burde kanskje fått slippe å komme inn og prøve å snu for oss, sier Bjørnebye til Fædrelandsvennen.

Spillerne selv har takket treneren fordi han lever etter den gamle læresetningen «er du god nok, er du gammel nok», men Bjørnebye varsler at han vil skjerpe inn på bruken av unggutta i kampene framover.

- Dette er en helt ny verden for dem. Jeg er litt schizofren i forhold til bruken av de unge. Jeg vil gjerne at de skal gjøre det godt, men du ser de er slitne nå. Antallet spillere i troppen er i utgangspunktet stort nok, men vi har vært plaget med mye skader, og derfor har jeg ikke hatt så mye valg, sier Bjørnebye til Fædrelandsvennen.

Og legger til:

- De får erfaring, men dette er en smertelig erfaring.

HAR SLÅTT GJENNOM: 19-åringen Espen Børufsen scoret blant annet to mål i Bergen, og har blitt lagt merke til for sine prestasjoner denne sesongen. I går fikk han krampe mot Odd, og trener Stig Inge Bjørnebye angrer på at han har kjørt unggutta for hardt. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
HAR SLÅTT GJENNOM: 19-åringen Espen Børufsen scoret blant annet to mål i Bergen, og har blitt lagt merke til for sine prestasjoner denne sesongen. I går fikk han krampe mot Odd, og trener Stig Inge Bjørnebye angrer på at han har kjørt unggutta for hardt. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX Vis mer
<B>HAR SPILT MYE:</B> Morten Hæstad.
<B>ANGRER:</B> Stig Inge Bjørnebye.