Bjørnebye takket nei til Lyn

Lyn greide ikke å komme til enighet om trenerkontrakt for Stig Inge Bjørnebye. I stedet satser osloklubben på egne krefter.

- Vi håpet å finne en løsning med Stig Inge Bjørnebye, men nådde ikke helt fram med hverandre. Enkelte elementer gjorde at vi ikke fikk det til akkurat nå, sier sportssjef Morgan Andersen i Lyn til NTB.

Nå skal den tidligere fotballproffen være «lagt på is». Det samme er Henning Berg, som klubben var i dialog med tidligere. Duoen sto øverst på ønskelista. Eneste treneren som til er på plass i Lyn, er tidligere juniortrener Espen Olafsen i NTG/Lyn. Han skrev klubben trenerkontrakt med i dag.

- Vi har ikke panikk i det hele tatt. Lyn skal ikke spille den type fotball som Norges Fotballforbund har stått for fram til nå. Kan godt hende vi satser på en ren NTG/Lyn-løsning, og danner et trenerteam norsk fotball ikke er så kjent med, sier han.

Olafsen har erfaring som spiller i 1. divisjon, og har hovedfag fra Norges idrettshøgskole. Han har vært tilknyttet NTG/Lyn i seks år.

Morgan Andersen er ikke fremmed for å kikke ut over landets grenser.

- Det finnes også gode trenere utenfor Norge, men de vi eventuelt kunne tenkt oss i Norge er under kontrakt.

Stuart Baxter skal ikke være aktuell som Lyn-trener nå. Heller ikke Tommy Berntsen, som var spillende trener i siste del av sesongen, er aktuell i samme rolle.

- Vi har tatt med spillerne i denne prosessen, og Espen Olafsen er en mann spillerne vil ha, respekterer og ser opp til. Vi vil vurdere sterkt å ha ham som hovedtrener. Olafsen har hele tiden vært blant hovedtrenerkandidatene, forteller Lyns sportssjef.

(NTB)