Bjørnebye var aktuell for RBK

Stig Inge Bjørnebye var aktuell for jobben som sportsdirektør i Rosenborg.

Den sparkede Start-treneren snakket med Rosenborg angående jobben som sportsdirektør mens han var trener i Start. Knut Torbjørn Eggen fikk jobben som Rune Bratseths etterfølger og ble presentert 3. juli. Før den tid hadde Bjørnebye vært på intervju i trondheimsklubben.

Start-eier og styreleder Erik Solér bekrefter overfor Dagbladet at han ble orientert om at Bjørnebye var blant kandidatene som ble vurdert av RBK. Det fortalte Bjørnebye selv til Solér.

– Jeg kjenner til at det kom en forespørsel fra RBK, sier Solér.

Bjørnebye var et spennende navn på Lerkendal av flere grunner:

Kjenner RBK bra

• Han kjenner klubben etter å ha vunnet The Double med trønderne i 1992 – før han etter cupfinalen ble solgt til Liverpool for rundt fem millioner kroner.

Han var også på utlån i RBK en periode i 1994, hvor han fikk med seg et seriegull til.

• Hans mange år som proff i England, og rollen som assistenttrener for Åge Hareide på landslaget i perioden 2003–2006, har også gitt ham en internasjonal kontaktflate.

SOLÉR BEKREFTER: Stig Inge Bjørnebye var aktuell for RBK før klubben valgte ny direktør i sommer. Foto: Scanpix
SOLÉR BEKREFTER: Stig Inge Bjørnebye var aktuell for RBK før klubben valgte ny direktør i sommer. Foto: Scanpix Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer, skal Bjørnebye ikke ha vært blant de tre-fire kandidatene som RBK etter en lengre prosess satt igjen med. RBK skal ha ment at han ikke var rett mann for dem.

– Kunne Bjørnebye ha forsvunnet fra Start tidligere i sommer dersom han hadde vært førstevalget som sportsdirektør i RBK, Erik Solér?

– Vi begynte aldri å sondere markedet etter nye trenere. Vi forsto det sånn at det ganske kjapt ikke var noe tema, sier han til Dagbladet.

– Fornøyd med Eggen

RBKs styreleder Terje Svendsen vil ikke bekrefte overfor Dagbladet at Bjørnebye var blant kandidatene som ble diskutert på Lerkendal.

– Jeg ønsker ikke å opplyse om hvem eller hvor mange vi snakket med i forhold til jobben som sportsdirektør. Vi hadde en lang prosess for å finne ut hvem vi ønsket oss. Og vi er fornøyd med at Knut Torbjørn Eggen kom til oss, sier Terje Svendsen til Dagbladet.

• Stig Inge Bjørnebye svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går.

DET BLE EGGEN:</B> Rune Bratseths jobb på RBK-brakka ble overtatt av Knut Torbjørn Eggen.