Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnebyes comeback

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Liverpool 2- 0. Paul Scholes klemte inn et sjeldent skudd med feil bein og en hastighet på 113,7 km/t. Det var en høytid. Og Stig Inge Bjørnebyes comeback etter seks ligarunder uten drakt på kroppen var en høytid det også. - Som en dåp, sier Liverpool-backen til Dagbladet.

I går morges fikk Stig Inge Bjørnebye managerbeskjed om at han skulle spille på Old Trafford. Det første han tenkte på var at han ikke måtte være nervøs. Men hvordan gjør du det når du vet at Drømmenes Teater skal fylles med over 55000 tilskuere, som både vil se og bælje på en av ballklodens største nabokrangler. Jo - du gjør som en iskald sjel fra Norge.

- Jeg tenkte at nå er jeg der, sier Stig Inge Bjørnebye.
- Jeg tenkte at dette var belønninga for den jobben jeg har gjort på treningsfeltet og fordi jeg har holdt kjeft og ikke sutret. Og jeg fortjener den sjansen jeg fikk i denne kampen.

Og:

- Jeg føler at jeg gjorde jobben min.

Stoppet Beckham

David Beckham var Stig Inge Bjørnebyes hovedansvar i går kveld. Mannen med ligaens giftigste høyrebein skulle nektes muligheten til å slå innlegg. Og går du i statistikken og teller opp de gangene Spice-snart-ektemannen slo ballen inn i boksen, så kommer du ikke lenger enn til en.

- Det er jeg fornøyd med, sier Stig Inge Bjørnebye.

Det han ikke er fornøyd med er at Liverpool reiste tomhendte fra Old Trafford. De hadde ballen - som vanlig - men de scoret ikke mål. Og da virker det litt dumt når halvparten av manager-duoen - den engelske som heter Roy Evans - rundjuler dommeren for Uniteds straffespark til 1- 0.

Den han har grunn til å henge på veggen er nemlig sin egen målvakt Brad Friedel.

For det var amerikaneren som gjorde Liverpool usikre da United jaget en tidlig ledelse. Og da Ole Gunnar Solskjær klemte i vei et helt ordinært skudd fra pluss 25 meter etter 20 minutters spill, gjorde Friedel den første av to grove bommerter. Først slapp han Solskjær-skuddet under seg til corner. Deretter - da David Beckham slo ballen fra hjørnet - prøvde han å bokse ballen med åpen hånd.

Klareringa endte opp i armen på Jason McAteer, og Dennis Irwin løp inn ledelsen fra merket.

Forsvaret skulle ordne resten.

Danker ut Henning

Gary Neville fikk stopperplassen Henning Berg har vikariert i for Ronny Johnsen og storspilte ved siden av Jaap Stam til den obligatoriske TV-sjampisen. Med andre ord - banens beste. Og da Andy Cole kom inn for Ole Gunnar Solskjær 21 minutter før klokka var stappfull, fikk United den framoverspruten Yorke og Solskjær ikke hadde klart å gi dem. Hvilket betyr at Alex Ferguson fort kan stille et lag uten nordmenn når weekend-frie United spiller sin neste kamp i München førstkommende onsdag.

Mot Bayern i Mesterligaen.

- Det var en vanskelig avgjørelse å vrake Henning Berg til fordel for Gary Neville, sier United-manager Alex Ferguson.
- Det hadde med magefølelse å gjøre. Men stopperne klarte seg utmerket, så jeg har ingen ting å klage på. Og poengene var veldig viktige.

- Jeg spiller der manageren sier jeg skal spille, sier Gary Neville. - Og jeg liker plassen i midtforsvaret. Det gikk bra i denne kampen så hvem vet?

Jo, Ferguson vet.

Og han velger makan i München.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling