Bjørnstad: - Mitt livs runde

Utklasset alle på St. Annes i England.

Henrik Bjørnstad trosset naturkreftene og utklasset alle konkurrentene i europatour-kvalifiseringen på St. Annes i England.

I kraftig vind fredag gikk nordmannen sju slag under par - hele sju slag bedre enn nærmeste konkurrent. Bjørnstad endte kvalifiseringen hele 23 slag under par.

Dermed er nordmannen klar for andre steg i kvalifiseringen for europatouren 2006.

- Jeg har aldri spilt så bra golf. Denne siste runden spilte jeg mitt livs golfrunde. Ikke det at scoren var så spesielt lav. Men i denne kraftige vinden var min golf teknisk perfekt utført, forteller en svært fornøyd Bjørnstad som hadde hele ni birdier og to bogier siste dag.

Sammen med lagkamerat i Team Norway Lars Petter Brovold, samt Jan-Are Larsen, Øyvind Rojahn og Morten Hagen er Bjørnstad nå klar for steg to i kvalifiseringen som spilles i Spania i begynnelsen av november. Her er også Sorknes-spilleren Paul Nilbrink med. Han kom på niendeplass i sin kvalifiseringsgruppe i Tyskland.

Sportssjef i Norges Golfforbund, Jan-Erik Aalbu, har bare lovord å si om Henrik Bjørnstad, Team Norway-spilleren som virkelig har vist at han er tilbake i europeisk toppgolf.

- Nå har gutten bevist at han er tilbake der han hører hjemme - i toppen sammen med europeisk golfelite. Det er ikke mindre enn imponerende det Henrik har prestert denne uken og spesielt siste dag hvor han spilte fletta av konkurrentene. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Aalbu.

(ANB)

I KJEMPESLAG: Henrik Bjørnstad imponerte i England.