Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnstad avsluttet svakt i Las Vegas

Ned til 56. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Bjørnstad avsluttet med sin svakeste runde i Las Vegas-mesterskapet i golf søndag og falt ned til en 56. plass til slutt.

På den siste runden hadde nordmannen fire birdier, men han pådro seg også fire bogeyer, skriver golf.no. Bogeyene kom etter at han hadde bommet på relativt korte putter. Derfor var han ikke langt unna en mye bedre runde.

Bjørnstad gikk de fire rundene på 278 slag, ni under par etter 71-67-68-72.

Den norske PGA-proffen ligger på 149. plass på pengelisten med 3,2 millioner kroner i innspilte penger. Han har nå en turnering igjen, og da må han heve seg kraftig, dersom han ønsker en automatisk plass på PGA-touren også neste år.

Nordmannen er hadde hele 24 birdier på de 72 hullene han gikk i Las Vegas. Det var noe av det bedre, men Bjørnstad var også en av dem som hadde flest bogeyer, og det trekker ned helhetsinntrykket, selv om han kan ta med seg mye positivt fra turneringen i Las Vegas.

Troy Matteson gikk til topps i Las Vegas-mesterskapet og sikret seg sin aller første PGA-triumf. Han lå på 143. plass på pengelisten før helgens turnering, men etter seieren er han sikret plass i neste års tour også.

- Det er en fantastisk følelse å ha klart dette, sa Matteson som kunne innkassere 720.000 dollar for seieren. Han ligger nå på 78. plass blant dem som har spilt inn mest penger på PGA-touren i år.

(NTB)

DÅRLIGST PÅ SISTERUNDEN: Henrik Bjørnstad noterte 72 slag på den siste runden i Las Vegas i natt.