VARIABELT COMEBACK:  Henrik Bjørnstad svingte i prestasjonene under sitt PGA-comeback på Honolulu i helgen - her fra den fjerde runden fredag. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
VARIABELT COMEBACK: Henrik Bjørnstad svingte i prestasjonene under sitt PGA-comeback på Honolulu i helgen - her fra den fjerde runden fredag. FOTO: REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Bjørnstad-bom i sisterunden

- Absolutt forferdelig golf.

|||

Henrik Bjørnstad innledet comebacket på PGA-touren solid, men søndagens avslutningsrunde ble et mareritt.

Bare på de åtte første hullene i Honolulu ble det fire bogeyer. Tydelig stresset ble det attpåtil dobbeltbogey på hull ni.


Dermed ble avslutningen på Hawaii ikke som ventet for det norske golfesset. 30-åringen fikk kontroll over nervene og gikk de seks neste hullene på par før han vartet opp med en etterlengtet birdie på hull 16. De to siste hullene ga også par.


Likevel, en fem over par-runde på avslutningsdagen ødela helhetsinntrykket for nordmannen som følgelig raste på resultatlisten.

«Absolutt forferdelig golf», skrev Bjørnstad på sin twitterprofil.


64. plassBjørnstad ligger an til en 64.-plass. Det står det respekt av i comebacket, og fortsetter han å klare cutene vil han fornye PGA-kortet sitt.

For annen gang er nordmannen med på PGA-touren, golfens eliteserie. Han har reist seg etter noen sesonger på B-touren.

Henrik Bjørnstad sa selv fredag at han håpet å redusere antall bogeyer på sine runder. Han var nede på to lørdag, men søndag ramlet bogeyene dessverre inn igjen.

Slik fordelte bogeyene seg i Honolulu:

Torsdag: 4

Fredag: 3

Lørdag: 2

Søndag: 4 + 1 dobbeltbogey.

Totalt brukte Bjørnstad 282 slag (71-68-68-75) på Waialae-banen. Det er to over par totalt. (NTB).