Bjørnstad Bye Bye Bye

Henrik kan glemme topp-plassering etter svakt spill mot Justin Timberlake.

(Dagbladet.no:) Midt blant stjerner som Donald Trump, Mark Wahlberg og Justin Timberlake, klarte ikke Henrik Bjørnstad å følge opp storspillet han har levert på PGA-touren så langt.

AT&T Pebble Beach Pro-Am er en turnering hvor PGA-proffene møter pengesterke amatører, mange av dem med kjente navn.

Bjørnstad skal gå tre ganger atten hull sammen med NBC-reporter og tidligere MTV-vert Carson Daly - i tillegg til Hollywood-kjekkasen Justin Timberlake.

Timberlake buet høylydt mot en fotograf når fotografens mobiltelefon ringte under Henriks baksving tidlig i runden.


I feel for you
Tonen var god mellom proffene og kjendisene, men det var nok ikke stjernefeber som gjorde at åpningen på Henriks runde var litt slapp.

Riktignok reddet nordmannen par på de tre første hullene og satte en fin birdie på det fjerde, men på det femte hullet smalt det.

Ballen hans landet helt i vannkanten etter det andre slaget, og med èn fot i sjøvannet måtte nordmannen bruke to slag for mye på par 4-hullet.

Rett etter oppturen med birdie styrtet Henrik dermed nedover på listene igjen, og en hard kamp for å klatre oppover igjen, var igang.

DÅRLIG DAG: Sett opp imot storspillet Henrik Bjørnstad har levert i sine foregående turneringer på PGA-touren, ble dagens runde en humpete, liten nedtur. Foto: Reuters/Scanpix
DÅRLIG DAG: Sett opp imot storspillet Henrik Bjørnstad har levert i sine foregående turneringer på PGA-touren, ble dagens runde en humpete, liten nedtur. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer


It\'s gonna be me
På det sjuende hullet senket Henrik igjen en birdieputt, og på det tiende kunne nordmannen endelig juble for sin første eagle på PGA-touren.

Til tross for en tur innom tjukt gress og en green dekket av skog, slo Henrik et fantastisk innspill og var på greenen på to slag på par 5-hullet.

Eagleputten satt midt i koppen, og mannen som tok et sabbatsår fra golf for å jobbe som snekker, fikk engasjert applaus fra to Hollywood-millionærer.


Take it from here
Alt lå til rette for at Bjørnstad med sine lange utslag skulle klatre videre oppover på lista, men da det gjaldt som mest, sviktet nærspillet for nordmannen.

Alt for få innspill satt der de skulle, og med både utur og udyktighet med putteren, ble det fem par på rad etter Bjørnstads jubelspill på det tiende.

Deretter kom to stygge bogeys som sendte Henrik ned til utgangspunktet på par totalt, og til tross for en fin birdie på det attende må nordmannen skjerpe spillet sitt for i det hele tatt å henge med i det gode selskap på de tre banene som utgjør Pebble Beach Pro-Am.

Bare med en superrunde på under 65 slag i morgen, kan Bjørnstad komme seg opp i tetstriden igjen. Etter dagens runde så «cut\'en» ut til å ende på rundt -6.

Så hvis Henrik ikke får orden på det svingende spillet med alle regnbuens farger på scorekortet, kan han fort slå følge med Justin Timberlake og de andre amatørene som ikke får spille sammen med proffene søndag.

KJEKKAS: Tidligere boyband-hunk og Hollywood-kjendis Justin Timberlake gikk de 18 hullene sammen med Henrik Bjørnstad.