Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnstad får ikke spille kvalifisering

Henrik Bjørnstads påmelding til PGA-tourkvalifiseringen ble ikke levert i rett tid av et budfirma, og dermed må han spille blant de nest beste neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Bjørnstads påmelding til PGA-tourkvalifiseringen ble ikke levert i rett tid av et budfirma, og dermed må han spille blant de nest beste neste år.

Det er en trist hendelse. Jeg var veldig forberedt på kvalifiseringen selv, har spilt god golf i det siste og så dette som en ny sjanse. Det var en sjokkbeskjed å få, men det har begynt å gå opp for meg nå, sier en oppgitt Bjørnstad,

Han fortalte om hendelsen på en pressekonferanse i Oslo søndag, melder golf.no.

Tag Ridings skjøv ham ned fra 150. plassen på pengelisten da han så vidt greide cuten i helgens turnering i Florida. Det tvang Bjørnstad til å gå gjennom to kvalifiseringsrunder for å beholde plassen på PGA-touren, men det får han altså ikke sjansen til.

Budfirma leverte for seint

Vi sendte inn påmelding til kvalifiseringen via et budfirma, og de leverte den for sent. Dermed får ikke Henrik plass i kvalifiseringen, sier agent Johan Elliot.

Vi har forsøkt alt vi kan overfor PGA-touren, men de er knallharde. De vil ikke høre på oss, uansett hva slags bevis vi har lagt fram.

- Vondt

SKUFFET: Henrik Bjørnstad må spille blant de nestbeste neste år. Manager Johan Elliot tar på seg skylden for at påmeldingen kom for seint fram. Foto: Scanpix
SKUFFET: Henrik Bjørnstad må spille blant de nestbeste neste år. Manager Johan Elliot tar på seg skylden for at påmeldingen kom for seint fram. Foto: Scanpix Vis mer

Sportssjef Jan-Erik Aalbu var også på pressekonferansen søndag.

Det har vært litt vondt den siste uka, og det er ikke ofte jeg lar være å ta telefonen når pressen ringer. I går fikk jeg nærmere 100 tekstmeldinger med spørsmål om Henrik skal slutte å spille golf. Det skal han ikke gjøre. Han fortsetter, men han må neste år spille på Nationwide Tour, sier Aalbu.

Der er premiesummene en brøkdel av dem det lokkes med på PGA-touren.

(©NTB)