Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnstad foran Tiger

Henrik Bjørnstad ligger foran selveste Tiger Woods etter en bra runde i Tyskland i dag.

Etter en skuffende 2. runde fredag slo golfproffen Henrik Bjørnstad kraftig tilbake i storturneringen i Tyskland 17. mai. Han er nå ett slag foran selveste Tiger Woods fra USA, regnet som verdens beste golfspiller.

- Det er deilig at det endelig løsnet litt, sa Henrik Bjørnstad til sin egen hjemmeside.

- Jeg hadde tenkt å ha flagg på bagen, men glemte det. Da fikk jeg heller levere en bra runde, sa han.

På selveste 17. mai spilte Oslo-gutten seg kraftig oppover på listene med en meget sterk 67-runde, hele fem slag under par. Det var hans klart beste runde hittil i den prestisjefulle turneringen, som avsluttes søndag.

Bjørnstad er nå sju slag under par totalt, etter å ha startet dagen på -2. Lørdag hadde han to eagles og to birdies, mens det bare ble én bogey.

To eagles

Den råeste eaglen kom på tredje hull - et 495 meter langt par 5-hull i motvind. Henrik forteller:

- Jeg hadde en bra drive, men hadde fortsatt 220 meter over vann til greenkant. Jeg vurderte om jeg skulle slå kort og legge meg opp, men i og med at jeg lå litt dårlig an bestemte jeg meg for å satse. Jeg slo en perfekt treerspoon fem meter fra flagget og satte putten midt i hullet.

Bjørnstads andre eagle kom på sjette hull. Han har aldri tidligere prestert to eagles i samme turneringsrunde.

- Jeg hadde en kanondrive og hadde bare et syverjern inn. Det la jeg fem fra flagget og satte eagleputten, sa nordmannen.

Tiger'n skuffer

Tiger Woods fortsetter å skuffe. Han mistet seierssjansene etter en 70-runde (to under par) lørdag. Han er dermed seks under par sammenlagt, og ligger bak Henrik Bjørnstad.

Dermed klarer ikke Woods å vinne turneringen for tredje året på rad.

- Trolig ikke. Det er for mange som ligger foran meg, og Padraig (Harrington) spiller veldig bra, sa amerikaneren.

Fortsetter Henrik Bjørnstad det gode spillet søndag, kan han vente seg en saftig pengepremie samt klatring på verdensrankingen.

(NTB)

HENRIK BJØRNSTAD</B> leverte en bra runde i Tyskland i dag. Bildet er fra Smurfit European Open Golf Championship i Irland i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media