Bjørnstad fortsatt lei

Henrik Bjørnstad sjokkerte alle da han plutselig bestemte seg for å slutte. Han er fortsatt møkka lei golf.

I en alder av bare 25 år gikk den norske golfproffen lei av livet på Europatouren. Et liv veldig mange har misunt ham. Derfor har også mange håpet han ville skifte mening. Slik blir det ikke med det samme.

- Jeg får ikke noe kick av det lenger. Ikke siden jeg bestemte meg for å slutte har jeg hatt lyst til å spille, sier han til NTB.

- Er det mulighet for å se deg på Europatouren en gang i framtiden?

- Jeg ser ikke bort ifra det. Men da må lysten komme tilbake først. Det har på ingen måte skjedd ennå.

Han fikk heller ikke lysten tilbake etter å ha spilt en minneturnering på Bogstad mandag. Sammen med blant annet Kjetil André Aamodt, Bjørn Einar Romøren og Tore Pedersen samlet han inn 60.000 kroner til trafikkskadde.

Lang vei tilbake

Bjørnstad endte i 2002 på 61. plass på listen over innspilte penger på Europatouren med i overkant av tre millioner kroner i premiepenger. Etterpå har det ikke gått like bra, og lysten på proffgolf er bare blitt mindre og mindre.

Det til tross for at mange mener at han fortsatt har mulighet til å nå opp blant de aller beste golferne.

- Det var reisingen som var verst. Jeg bare mistet lysten på å spille helt. Og da er det ingen vits å fortsette, sier han.

Nå er det jakten på et mer normalt liv som gjelder for Bjørnstad. Han ønsker seg en vanlig jobb. Hvis han plutselig vil tilbake må han gå en lang vei. Det er svært tøft å kvalifisere seg til Europatouren gjennom den såkalte kvalifiseringsskolen.

- Det blir en lang vei å gå, men jeg gjør det hvis jeg bestemmer meg for å spille golf igjen, sier han.

(.NTB)