Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnstad har Tiger i tankene

Henrik Bjørnstad (26) brukte i går noen minutter foran sin andre PGA-start til å få inspirasjon fra Buick Invitationals tittelforsvarer. Som heter Tiger Woods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAN FRANCISCO (Dagbladet): -  Litt for å lære, men mest for inspirasjonens del, sier den norske PGA-proffen til Dagbladet.

-  Han er jo tross alt verdens beste golfspiller.

Tiger Woods sesongåpner årets PGA-Tour i turneringa han vant for ett år siden. Dermed er verdens beste og mest prestisjetunge golfsirkus i gang for alvor. Og har det vært tilløp til sammenstimlinger rundt Tiger de første dagene denne uka, blir det garantert folksomt i dag. Og i morgen, lørdag og søndag.

I ukjent terreng

Henrik Bjørnstad er tilbake på jobb etter en meget god treningsuke hjemme i Orlando, Florida. Det han manglet under Sony Open på Hawaii er i bagen når han slår ut på Torrey Pines nordbane klokka 18.24 i kveld norsk tid.

Og målsettinga er den samme som han hadde i debuten og vindkastene på øyriket i Polynesia - topp 30.

Det er utgangspunktet, og troen på at det virkelig er mulig, som er annerledes.

-  Det som sviktet i Sony Open - jernslagene og putteren - sitter som det skal, sier han til Dagbladet. -  Jeg gleder meg voldsomt og er veldig gira. Og det er fordi jeg vet jeg er der jeg skal være - jeg lurer ikke lenger på hvor ballen går.

Og:

-  Derfor mener jeg også at topp 30 er et meget realistisk mål.

Mens Henrik Bjørnstad trente og fikk kjøpt inn TV, tallerkener og sengetøy i huset han har leid utenfor Orlando - «men jeg glemte dynetrekk», sier han - ble årets tredje turnering, Bob Hope Chrysler Classic, spilt i ørkenen utenfor Palm Springs. Der var legendariske Nick Faldo, briten med seks Major-titler på peishylla, kommentator for TV-selskapet abc. Og fordi den fem runder lange Bob Hope-turneringa roterer på fire forskjellige baner, og fordi en av dem er helt ny og derfor aldri har vært spilt før, gjorde Faldo et nummer av de vanskelighetene sjøl proffene møter i fremmed terreng.

For Henrik Bjørnstad er absolutt hele PGA Touren 2006 akkurat det; fremmed terreng.

Lettere til neste år

-  Jeg er enig med Nick Faldo i at det selvfølgelig er lettere å spille en bane man har spilt før, sier Henrik.

-  Derfor vil det bli enklere for meg til neste år når jeg har vært rundt på alle banene på touren. Men jeg gjør ikke den lille ulempen jeg har til noe problem - jeg lærer mye på de treningsrundene jeg får før turneringene starter.

-  Men selvfølgelig - når 2007-sesongen starter vil jeg være forberedt på en annen måte.

Buick Invitational på Torrey Pines Golf Club i La Jolla utenfor San Diego spilles på to baner - nord og sør. Når Henrik Bjørnstad går ut i kveld starter han der det er enklest å score lavt - på nordbanen.

-  Sør er lengre og mer utsatt for vinden, sier han. -  Blåser det i morgen kan det bli veldig vanskelig. Så jeg er forberedt på at det blir tøft og kanskje like vanskelige vindforhold som på Hawaii. Fordelen nå er imidlertid at jeg føler meg mye tryggere.

Rufsete statistikk

Statistikkene fra Henrik Bjørnstads debut - du finner dem vegg til vegg på pgatour.com - forteller om mye rufsete spill i Sony Open. Han har så vidt skummet gjennom dem. Og han bryr seg ikke heller - ikke ennå.

Det er først nå det begynner.

-  Jeg vet hva jeg gjorde og jeg vet hva jeg kan og skal gjøre bedre. Det er først etter Buick Invitational jeg vil ta statistikkene på alvor, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

TIGER-MAT: Tiger Woods er PGA-tourens største trekkplaster.
HAR FLYT: Henrik Bjørnstad legger ikke skjul på at han bruker Tiger Woods som inspirasjonskilde og i kveld spiller nordmannen mot golfens største.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!