Bjørnstad imponerer

Spiller for plass i europatouren.

Henrik Bjørnstad imponerer under en kvalifiseringsturnering til neste års europatour, og ligger på delt andreplass foran den siste runden.

For å komme inn på neste års europatour, må golfspillere som ikke er direkte kvalifisert gjennom kvalifiseringsrunder. De dårligst rankete må gjennom tre kval-runder. Den første spilles nå, og de 22 beste avanserer til andre kvalrunde.

En som deltar på den første er Henrik Bjørnstad. Og han har virkelig fått fart på køllene etter comebacket tidligere i sommer. Etter tre runder på St. Annes Old Links i England ligger han på delt andreplass. Avslutningsrunden spilles i morgen.

Bjørnstad noterte seg for en 67-runde torsdag, og står sammenlagt på 16 slag under par. Oslo-mannen gikk den første runden på 67 slag, og fulgte opp med en sterk 64-runde i går.

Nordmannen er så godt som sikret plass blant de 22 beste. For ned til de som ligger innefor grensen er det hele åtte slag, og Bjørnstad må gå på en helsprekk om han ikke skal kvalifisere seg til neste runde.

Danske Brian Akstrup leder turneringen ett slag foran Bjørnstad og irske David Mortimer.

Christian Aronsen ligger på den delt 38. plass, tre slag bak de som ligger an til å gå til andre kvalifiseringsrunde. Alex Sundsten er på delt 68. plass, hele sju slag bak den viktige 22. plassen.

(ANB)