Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnstad med eagle - og dobbelt-bogey

Henrik spilte mot kjendisene. Vi fulgte ham hull for hull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Vi følger Henrik slag for slag. Trykk F5 eller Oppdater i nettleseren din for å oppdatere siden!

På PGA-tourens hjemmesider finner du oppdatert resultatservice for alle proffspillerne.

Hull 18: BIRDIE!
Noe av inntrykket av dagens runde blir rettet opp med en pen birdie på det avsluttende par 5-hullet, vår mann ender på delt 81.plass med ett slag under par totalt etter første dag.

Likevel har de siste ni vært skrale greier for Henrik. Det er her de fleste konkurrentene har sanket birdies, hvis vi ser bort fra det tiende står Bjørnstad med fem par, to bogeys og en birdie på de siste ni hullene.

Hull 17: BOGEY

Ny bogey for Henrik på dette par 3-hullet, og Henrik er tydelig misfornøyd for øyeblikket. Utslaget lander langt til venstre for flagget, og ingen av de to første puttene er bra nok. Dermed havner Bjørnstad på par totalt, og faller ytterliger på listene.

Hull 16: BOGEY

Av og til er Henrik Bjørnstad rett og slett for god når han skal slå ut fra tee. For en uke siden havnet han i vannet når utslaget ble for langt.

Også på det sekstende par 4-hullet slår Bjørnstad for langt og rett. Utslaget er riktignok bra, men innspillet havner i roughen langt bak greenen. Henrik må chippe inn, bommer på parputten og får dessverre en unødvendig bogey. -1 og delt 82.plass.

JORDNÆR: Henrik Bjørnstad er ingen stjerne på PGA-touren ennå, selv om han har imponert med glitrende spill i sine første turneringer i USA. Foto: AP/Scanpix
JORDNÆR: Henrik Bjørnstad er ingen stjerne på PGA-touren ennå, selv om han har imponert med glitrende spill i sine første turneringer i USA. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Hull 15: PAR
Henrik viser sinnafjeset sitt når utslaget på par 3-hullet havner i bunkeren ved green. Den frustrerte nordmannen tar seg sammen og slår et flott bunkerslag som ender en køllelengde fra hullet. Ny par, Henriks femte på rad.

Spillerne bak ham på lista slår birdies mens Henrik slår par, det betyr at Bjørnstad nå er nede på delt 59.plass, åtte slag bak Luke Donald som er ferdig for dagen og leder suverent med -10.


Hull 14: PAR
Ny par for nordmannen. Utslaget er igjen langt og midt på fairway, men det er nærspillet som er bøygen for Henrik Bjørnstad i øyeblikket. Innspillet blir for kort, og i stedet for å putte for birdie må Henrik chippe ballen inn.

Chippen er god den, og det blir en sikker par, men Henrik har hatt mange muligheter for flere birdies så langt i dag uten helt å få til de avgjørende slagene.

Hull 13: PAR

Utslaget fra tee er langt og fint, men Henrik er uheldig med innspillet. Chippen spinner tilbake fra hullet, og Henrik får en vanskelig birdieputt fra åtte-ni meter.

Grei par på toputten. To under totalt.

Hull 12: PAR

Det er lov å håpe på birdie når en så langtslående spiller som Henrik spiller et par 5-hull, men det blir med en solid par denne gangen også. Henrik havner i roughen når utslaget ikke sitter helt, men spiller seg fint inn og er på greenen etter tre slag.

Birdieputten stryker hullkanten, og Bjørnstad kan sette en sikker par. -2 og delt 35.plass. Henrik har sju slag opp til ledende Luke Donald, men har også spilt seks hull mindre enn briten.

Hull 11: PAR

Henrik setter en sikker par på dette korte par 3-hullet. Med en kort chip etter et litt dårlig innspill til høyre, havner Henrik fire meter fra koppen. Putten settes sikkert i hullet, og Henrik holder seg på 34.plass. To under par totalt. 

Hull 10: EAGLE!

Henrik Bjørnstad slår ballen i hullet på tre slag på det tiende! Førsteslaget på par 5-hullet går ut mot venstre, men selv om ballen havner i det tjukke gresset slår Bjørnstad til med et fantastisk innspill.

Henrik slår ballen ut av gresset, over vannet og inn på greenen - tremetersputten sitter i hullet og Henrik Bjørnstad får sin første eagle på PGA-touren så langt! Plutselig er han -2 og på delt 33.plass, Justin og Carson applauderer nordmannens kjempespill.

Hull 9: PAR

Ny par for nordmannen, denne gang på et langt par 5-hull. Henrik prøver å nå greenen med to slag, men kommer ikke dit før på sitt tredje. Innspillet er fint og lander nær hullet, men birdieputten sitter dessverre ikke. Bjørnstad har hatt et par birdiemuligheter på rad nå, men misbrukt begge.

Justin Timberlake er mer fornøyd enn Henrik; sangeren setter en birdie med chipping wedgen og gjør den om til en gitar av pur glede.

Hull 8: PAR

Dette par 4-hullet byr heller ikke på store problemer for Henrik, og han er nær ved å sette en ny birdie her. Driven lander fint på fairway, innspillet er bra og gir Henrik en birdiemulighet fra fem meter.

Denne gangen ble det bare nesten, men en solid par både på dette hullet og totalt for nordmannen.

Hull 7: BIRDIE!

Henrik slår tilbake på dette par 4-hullet. Etter en god drive, treffer han bare et par meter unna flagget med innspillet. Så senker Bjørnstad sitt tredje slag og får birdie! Dermed er han på par for dagen, og går til 79.plass.

Henrik har ikke snakket så mye med Justin Timberlake som med parkamerat Carson Daly, den morsomste episoden på runden så langt skjedde da en mobiltelefon ringte under Bjørnstads sving og Justin buet på eieren når Henrik var ferdig å slå...

Hull 6: PAR

Par 3. Denne gangen slår Bjørnstad seg til en god posisjon på greenen, men treffer ikke helt med sin første putt fra fire meter. Derfor må han konsentrere seg om å redde par, og det går greit.

Henrik er selvfølgelig skuffet over at han nå er +1 og nede på 132.plass, men holder humøret oppe og bruker TV-vert Carson Daly til å psyke seg opp for å slå tilbake.

Hull 5: DOBBELTBOGEY
Det femte er et par 4-hull på 389 meter. Henrik treffer bra med utslaget, men slag to er ikke like bra. Ballen ender helt i vannkanten, bare centimetre fra å havne i vannet. Med det ene beinet i dammen slår Henrik et greit innspill, men ikke mer.

Deretter er han uheldig med puttingen, og ender opp med seks slag før han får ballen i hullet. Dobbeltbogey var absolutt ikke det Henrik trengte nå.

Hull 4: BIRDIE!

På det fjerde hullet, et langt par 5-hull, treffer Henrik bedre. Driven suser langt ut på fairway, og Bjørnstad har gode muligheter til å nå greenen på to slag og klare birdie. Etter tre hull på par, ligger nordmannen på delt 49.plass.

Henrik kommer til greenen på sitt andreslag, og har en putt for eagle. Den treffer ikke helt, men det gjør neste putt! Birdie og -1 for Henrik, som skyter opp til delt 27.plass.

Hull 3: PAR
Henrik får ikke utslagene sine til å stemme helt, og han sliter litt fra teestedet på dagens første tre hull. Nå havner han ute i periferien på det tredje, som er et par 4-hull. Funny fact: like foran Bjørnstads gruppe spiller milliardæren Donald Trump og skuespilleren «Marky Mark» Wahlberg.

Igjen klarer Bjørnstad å hente seg inn, og slår ballen fra utkanten av fairway inn på greenen. To putter blir par.

Hull 2: PAR
Nok en gang blir det par for nordmannen, det andre hullet på banen Poppy Hills er et par 3-hull. Bjørnstads gruppe spiller ikke på hovedbanen Pebble Beach Links før på lørdag, i kveld og i morgen er det mindre kjente baner som skal forseres.

Henrik treffer ikke greenen på utslaget, men redder par med to putter fra en småkronglete posisjon.

Hull 1: PAR
Henrik lar seg ikke affisere av stjerne-medspillerne og alle tilskuerne som følger den celebre gruppen, han klarer en sikker par på det første par 4-hullet. Et litt for kort innspill til tross, sikker toputt og par for nordmannen.

Henrik Bjørnstad spiller sin tredje PGA-turnering på rad, denne gang i Pebble Beach, California.

AT&T Pebble Beach Pro-Am er en turnering hvor golfproffene møter glade - og rike - amatører.

Mickelson, Olazabal og Bjørnstad møter Hollywood-navn som Timberlake, Murray og Douglas.

Og norske Henrik Bjørnstad har fått celebert reisefølge rundt de 18 hullene på den første runden i kveld.

Tidligere MTV-stjerne Carson Daly og popstjernen Justin Timberlake er i firemannsgruppa som Henrik går med i kveld.

Proffspillerne og amatørene går sammen i grupper på fire, de samme gruppene spiller torsdag, fredag og lørdag. Søndag er ikke Hollywood-stjernene med i feltet lenger.

Etter lørdagens runde går den beryktede «cut\'en», hvor de svakest plasserte proffspillerne heller ikke får være med og spille søndagsrunden.

STJERNEGUTT: Justin Timberlake har vært sammen med Britney Spears, og er nå kjæreste med Cameron Diaz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!