Bjørnstad mediefavoritt i USA

Golf Channel har satt fokus på Henrik etter topplasseringen.

SCOTTSDALE (Dagbladet.no): - Hyggelig at de kommer samtidig som det er en fin erfaring, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

- Det skjer mye nytt her og alt som har med media å gjøre skal også læres.

Kølleforandringene Henrik Bjørnstad gjorde etter de fire rundene utenfor San Diego var et viktig tema i Golf Channels reportasje. De ville vite hvilke jern som var forandret, hvorfor forandringene ble gjort, og ikke minst - de ville filme Henrik i aksjon med det nye utstyret.

Byttet køller

- Jeg har byttet køllehoder på toer- og treerjernet, sier Henrik Bjørnstad. - Etter at jeg fikk nye og stivere skaft på køllene mine før Buick Invitational var jeg ikke helt komfortabel med de lave jernene. Ballen gikk for lavt - den gikk bare som ei kule uansett hva jeg prøvde å gjøre med den.

- Med de nye køllehodene er jeg i stand til å bevege ballen akkurat dit jeg ønsker.

Og derfor er Henrik Bjørnstad happy. Og optimistisk foran torsdagens start i FBR Open.

- Det er helt rått hvor mye bedre kontroll jeg plutselig har fått, sier han. - Nå føler jeg meg veldig mye tryggere på de lange innspillene. Og jeg gleder meg veldig til å spille denne turneringa, den er noe helt spesielt.

INTERVJUES:  Golf Channel lagde et eget innslag på Henrik i dag, i forkant av FBR Open,som starter torsdag. Foto: Morten Pedersen
INTERVJUES: Golf Channel lagde et eget innslag på Henrik i dag, i forkant av FBR Open,som starter torsdag. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Publikums favoritturnering

- Phoenix Open (den het det før og kalles fortsatt det blant spillerne) er den turneringa på PGA Touren der det kommer desidert mest tilskuere.

Over en halv millionen mennesker er ventet på TPC Scottsdale i løpet av de fire neste dagene. De fleste kommer lørdag og søndag. Og fordi finalerunden her i Phoenix alltid spilles på Super Bowl søndag - den desidert største av alle store sportsdager i Amerika - brukes søndagen på golfbanen som et massivt vorspiel før den store TV-begivenheten.

Og det høres.

-10. plassen var viktig

- Det blir helt sinnssykt, smiler Henrik Bjørnstad. - Plutselig har jeg sjansen til å være en del av det jeg tidligere bare har sett på TV. Så den 10. plassen på søndag var viktig, det var den som sendte meg hit.

- Og målet er selvfølgelig å gjøre det bra her også.

Les om Henrik Bjørnstads bukseproblemer onsdagens utgave av Dagbladet. Kolleksjonen han har fått fra Oakley ble i går vraket av turneringsledelsen i FBR Open.

Bjørnstad starter i FBR Open klokka 21.11 torsdag kveld.

FØLGER HVER BEVEGELSE: Golf Channel er svært interessert i Bjørnstad etter den sterke plasseringen forrige uke.