Bjørnstad tjener fett på golf

Henrik Bjørnstad (23) blir millionær på å spille golf. Regnskapet for årets sesong viser nesten 3 millioner kroner i pengepremier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ja, jeg har det bra jeg, sier Henrik Bjørnstad.

Denne sesongen har vært hans beste på europatouren, og det merkes på bankkontoen. Men akkurat det bryr ikke golfproffen fra Oslo seg om.

- Jeg måler ikke suksessen min i penger. Det betyr ikke noe, sier han.

Etter blant annet en andreplass i Hongkong Open, tredjeplass i Scandinavian Masters og hole-in-one i Dubai, har Bjørnstad tjent 2,8 millioner kroner på europatouren denne sesongen. I tillegg kommer lukrative sponsoravtaler.

Kanskje Hongkong

Oslo-gutten vil ikke fortelle hvor mye han tjener på sponsorene sine, men innrømmer at det er snakk om ganske mange penger.

- Det er en avtale i millionklassen, ja, sier han til NTB.

Selv om det ikke gikk så bra i det som trolig var den siste turneringen denne sesongen, er Henrik Bjørnstad i godt humør.

- Nå vet jeg faktisk ikke hva som skjer. Kanskje jeg drar til Hongkong for å spille turnering. Hvis jeg ikke reiser, blir det to måneder fri, forteller han og ler.

Det ble 39. plass og 130.000 kroner i turneringen på Valderrama-banen i Spania i helgen.

Mindre snøbrett

I fjor valgte Henrik Bjørnstad å bruke ferien til å kjøre snøbrett, noe han angret på da golfsesongen startet igjen. Denne gangen skal han ikke tilbringe like mye tid i alpinbakken.

- Nei, jeg må spille mer golf i år. Kanskje jeg tar en uke med trening i USA også. Det er viktig å holde det gående, sier Bjørnstad.

Det må han hvis han skal nå fram til de aller beste på europatouren. For golfproffen er fast bestemt på å vinne turneringer.

Retief Goosen var spilleren som tjente mest på europatour-turneringene i den foregående sesongen. Han spilte inn 17 millioner kroner.

NTB

GULLSVING: Henrik Bjørnstad tjener til salt i maten på idretten sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer