Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørnstad vurderer søksmål

Golf-stjernen taper millioner etter påmeldingstabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Bjørnstad skal tirsdag ha et møte med sin advokat Arne Steen.

– Vi skal gå gjennom situasjonen og vurdere om vi vil kreve erstatning. Jeg kan ikke si eventuelt hvem eller hva en eventuell erstatning blir rettet mot før møtet med Steen i morgen, sier golfproff Henrik Bjørnstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Henrik Bjørnstad har hatt et langt forhold til advokat Arne Steen.

– Jeg har hatt et ti år langt samarbeid med Steen, sier Bjørnstad om advokaten som vender hjem fra ferie tirsdag, og som skal informeres om saken.

På pressekonferansen på Ullevål stadion søndag, var trioen Henrik Bjørnstad, manager Johan Elliot og sportssjef i Norges Golfforbund Jan Erik Aalbu klokkeklare på at det ikke vil rettes søksmål mot noen i denne saken.

Vanskelig å anslå tapet

Bjørnstad var mandag ikke lenger like sikker. Henrik Bjørnstad tjente ikke mindre enn åtte millioner i løpet av den nylig avsluttede golfsesongen, en sesong som likevel ikke inneholdt så mange av de store høydepunktene. Hvor store inntektstap det kan være snakk om, er Henrik Bjørnstad usikker på.

– Det er vanskelig å si hvor mye penger jeg har tapt på dette. Det ville kommet helt an på hvor mye penger jeg hadde spilt inn neste sesong.

KAN TAPE MILLIONER: Henrik Bjørnstad vurderer søksmål etter påmeldingstabben som sendte ham ned en «divisjon». Foto: Scanpix
KAN TAPE MILLIONER: Henrik Bjørnstad vurderer søksmål etter påmeldingstabben som sendte ham ned en «divisjon». Foto: Scanpix Vis mer

Henrik Bjørnstad er imidlertid skråsikker på at han ville spilt på PGA-touren i 2007, selv om han måtte spille to kvalifiseringsrunder.

– Jeg hadde regnet med å klare kvalifiseringen greit, sier 27-åringen.

- Kan få store konsekvenser

Jan Erik Aalbu tror ikke Henrik Bjørnstads degradering i USA vil ha så mye å si for golfens omdømme i Norge. Ei heller for Henrik Bjørnstads markedsverdi. Med mindre hans opphold utenfor den gjeveste golfserien i USA blir langvarig.

– Jeg håper han spill på Nationwide-touren ikke skal ha så mye å si for golfsporten i Norge. Jeg håper dette kan vendes til noe positivt, der det fokuseres på Henriks kamp tilbake til PGA-touren. Men vedvarer denne situasjonen, er det ingen tvil om at denne tabben kan få store konsekvenser, sier Aalbu.

Henrik Bjørnstad og hans manager Johan Elliot gikk søndag ut med nyheten om at Henrik Bjørnstad ikke er påmeldt til kvalifiseringen til neste års PGA-tour.

Johan Elliot sendte Bjørnstads påmeldingsskjema til PGA-styret, men det brevet kom aldri fram. Bjørnstad rykker dermed ned til den lavere golfserien Nationwide-tour.

(ANB)