Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Björkman sjokkerte igjen

Spilte seg fram til semifinale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartfinalen mot tsjekkiske Radek Stepanek var Björkmans niende kamp på ti dager i London. Årsaken er at svensken også stiller opp i både double og mixed double. Det har fått ekspertene til å omtale ham som et fysisk fenomen.

Etter den uhyre dramatiske kvartfinalen mot Stepanek måtte imidlertid en følelsesladet Björkman innrømme at råkjøret tar på.

– Jeg måtte ta noen smertestillende tabletter for å holde armen i gang, sa han.

34-åringen er den eldste som kvalifiserer seg for en Wimbledon-semifinale siden Jimmy Connors.

Tøff vei

Veien dit var imidlertid knallhard. Ikke bare hadde Björkman vært gjennom en knalltøff fem setts kamp tirsdag – han måtte ut i fem sett også mot Stepanek. Björkman vant det første settet på tie-break, før tsjekkeren kom tilbake og tok de to neste.

I det fjerde settet hadde Björkman matchball mot seg i tie-break, men snudde og vant 9-7. I femte sett viste svensken seg som den sterkeste, og står dermed fortsatt uten tap på fem møter mot Stepanek. Jubelen braket løs i Wimbledon-anlegget da den uhyre populære svensken prikket inn den første matchballen.

I den tredje kvartfinalen onsdag ble australske Lleyton Hewitt noe overraskende slått ut mot kypriotiske Marcos Baghdatis. Den siste kvartfinalen mellom Rafael Nadal og finske Jarkko Nieminen spilles først torsdag.

Federer fikk revansje

Mario Ancic var den siste spilleren som klarte å slå Roger Federer ut av Wimbeldon. Onsdag fikk sveitseren sin revansje.

Med settsifrene 6-4, 6-4 og 6-4 er Federer klar for semifinalen i Grand Slam-turneringen.

Den sveitsiske tennisstjernen har vunnet prestisjetunge Wimbeldon tre år på rad, er ubeseiret i 46 strake kamper på gress og er to kamper unna sin åttende store turneringsseier.

Sist Federer gikk på et tennistap på gress var mot nettopp Mario Ancic. Det skjedde i Wimbledon i 2002. Den daværende 18-åringen Ancic gjorde sin Grand Slam-debut, men spilte uten frykt og slo Federer i første runde.

I kvinnenes semifinaler skal Maria Sharapova måle krefter mot verdenseneren Amelie Mauresmo, mens Kim Clijsters møter Justine Henin-Hardenne. (ANB-AP)

GLAD SVENSKE: Jonas Björkman klarer seg fortsatt godt på egenhånd, selv om det er doublespiller han er best kjent som.