- Björn, du skal bli pappa i juli

Fru Ferry overrasket hele Globen under den svenske idrettsgallaen.

ÅRETS PRESTASJON: Björn Ferry fikk prisen for årets prestasjon under den svenske idrettsgallaen. Prestasjonen var selvsagt jaktstartgullet under OL i Vancouver. Foto: Don Emmert, AFP/Scanpix
ÅRETS PRESTASJON: Björn Ferry fikk prisen for årets prestasjon under den svenske idrettsgallaen. Prestasjonen var selvsagt jaktstartgullet under OL i Vancouver. Foto: Don Emmert, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skiskytteren Björn Ferry vant prisen for årets prestasjon under den svenske idrettsgallaen i Globen i kveld.

Ferry fikk prisen for OL-gullet i Vancouver, men var ikke selv til stede på gallaen for å motta prisen. I stedet gikk fruen Heidi fram og mottok prisen.

Under takketalen ga hun salen et realt hakeslepp, skriver Expressen. For det er tydeligvis ikke bare ektemannen som er kjapp i replikken der i huset.

- Nå er det en stund siden jeg og Björn så hverandre, så jeg tenkte å sende en hilsen til ham også. Björn, om alt går etter planen, blir du pappa i juli, sa fru Ferry.

Björn visste Først da hun ble intervjuet av SVT etter takketalen avslørte hun at Björn har fått den gode nyheten tidligere, men ikke mange andre.

- Det er jo nesten ingen som vet det hjemme. Björn vet det, jeg tenkte at det var litt vel heftig å fortelle det på denne måten, sa Heidi Ferry.

Men på tross av det lille stuntet, hadde hun også et alvorlig budskap å komme med i takketalen.

- Det er fantastisk å være idrettsutøver, å leve for idretten, å vinne OL-gull, å bli best i verden. Det er stort. Men det finnes større ting i livet. Dagene før OL-starten i Vancouver ble Björns bror Anders Ferry operert for en hjernesvulst. Operasjonen gikk bra, og det er så mye mer verdt enn alle OL-gull i verden.

Björn Ferry fortalte ikke nyheten om familieforøkelsen da han ble intervjuet etter seieren på jaktstarten i Ruhpolding i går, skriver Expressen.

Alshammar fikk gjev pris Svømmeren Therese Alshammar fikk den gjeve Jerringprisen, melder NTB.

Ellers ble langrennsløperne behørig hedret. Charlotte Kalla ble årets kvinnelige utøver, Marcus Hellner årets mannlige. Langrennslandslaget ble dessuten kåret til årets lag, mens trenerne Joakim Abrahamsson og Magnus Ingesson fikk priser som årets beste ledere/trenere.

Alpinlegenden Ingemar Stenmark fikk årets hederspris.