- Blå feber

Japan slo Tunisia 2-0 og vant gruppe H. - Jeg er stolt, sier Japan-sjef Troussier.

TUNISIA - JAPAN 0-2: Dermed klarte Japan det alle andre VM-verter har klart tidligere: Gå videre fra gruppespillet. Seinere i dag skal Sør-Korea prøve å leve opp til statistikken.

Kanskje kan sørkoreanerne oppleve den samme festen som japanerne startet på i formiddag.

- Jeg er veldig stolt, sier Japans franske landslagssjef, Philippe Troussier.

- Du kan se den blå feberen. Vi har vært på vårt beste i denne turneringen. Vi kan være veldig stolte av spillerne, fortsetter Troussier.

Respekt for Japan

Japan har imponert mange i gruppespillet. Laget spilte 2-2 mot Belgia og slo Russland 1-0. I dag møtte de et Tunisia-lag som tydelig hadde respekt for japanerne.

Tunisia la seg langt tilbake på banen og lot Japan spille, men hjemmelaget hadde trøbbel med å trenge gjennom og skapte knapt en sjanse i første omgang.

Japan-sjef Phillipe Troussier gjorde to endringer i pausen: Inn med Hiroaki Morishima and Daisuke Ichikawa. Det skulle vise seg å være et lykkelig valg. Tre minutter etter hvilen satte Morishima ballen i mål med sitt første spark på ballen.

- Fantastisk historie

- Morishima var trumfkortet mitt. Dette var hjembyen hans og Ichikawa gjorde oss sterkere på kanten, sier Troussier.

Etter 1-0-scoringen kom Japan seg til flere sjanser og da superstjernen Nakata traff med hodet et kvarter før slutt var gruppeseieren sikret.

- Vi er alle veldig, veldig glade. Det er en fantastisk historie vi har skapt. Vi er ikke trøtte, vi er skjerpert, rolige og klar for det som skal skje videre, sier Troussier ifølge nyhetsbyrået AP.

  • Japan møter Tyrkia i åttendedelsfinale på tirsdag.
  • Nord-Korea var det første laget fra Asia som gikk videre fra gruppespillet. Det skjedde i 1966. Den gang stoppet ferden i kvartfinalen mot Portugal.
2-0:</B> Nakata nikker inn 2-0. Foto: SCANPIX/AP/Koji Sasahara
<B>JAPAN-HELTER:</B> Morishima og Nakata scoret hvert sitt mål. Her feires Morishimas 1-0-mål. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jim Bourg