Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blackburn-direktør bekrefter at Berg får jobben

Presenteres i morgen.

RETURNERER TIL BLACKBURN: Henning Berg har vært i Blackburn i to perioder som spiller, og vunnet både Premier League og ligacupen. Nå skal han forsøke å ta klubben tilbake til Premier League. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
RETURNERER TIL BLACKBURN: Henning Berg har vært i Blackburn i to perioder som spiller, og vunnet både Premier League og ligacupen. Nå skal han forsøke å ta klubben tilbake til Premier League. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Henning Berg blir presentert som Blackburn-manager torsdag. Det bekreftet klubbdirektør Derek Shaw til flere medier onsdag, i regnværet utenfor hjemmebanen Ewood Park.
- Berg er vår nye mann som må ta oss opp til Premier League. Han gjorde et godt intervju og er akseptert av de indiske eierne, sier Derek Shaw ifølge NRK.
Dermed vil det være to norske managere i Championship - i to klubber med soleklare opprykksambisjoner.

Bergs første kamp som sjef blir borte mot Crystal Palace til lørdag.

Blackburn ligger for øyeblikket på femteplass, fem poeng unna førsteplassen og med to poeng opp til direkte opprykk.

Nordmannen skal ha vært på jobbintervju mandag, og gjorde åpenbart et så godt inntrykk at han ble tilbudt jobben kort tid senere.

Berg har et godt navn blant fansen fra karrieren som spiller, men har fortsatt en hel del å bevise som trener. Blackburn blir naturligvis en helt annen verden enn Lyn og Lillestrøm, som han tidligere har trent med varierende resultater.

Bergs status hos supporterne er ikke blitt mindre av hans kritiske uttalelser til de indiske klubbeierne fra Venky's - de samme eierne som nå velger å ansette ham.

- Å ta over en Premier League-klubb ville vært artig, og selv en Nationwide-klubb også, men det er klart: Skal man ta over en klubb eller være manager, så må du ha de rette eierne. Å gå inn som manager i en klubb med sånne eiere, er galskap, svarte Berg da han satt i TV 2s Premier League-studio 7. mai i år.

Og fortsatte:

- Det er ingen ordentlige managere med litt kred som vil ta en sånn jobb, for du må vite mye mer. Du skyter deg sjøl i foten. Ja, du kan være der i noen måneder, så funker ingenting og du får ikke gjort det du vil, og så blir det noe helt annet. Eier-situasjonen må avklares først. Så jeg håper at Jack Walkers familie, for de har fortsatt penger, at de kommer og kjøper klubben tilbake og begynner å drive klubben etter de prinsippene som Jack Walker hadde da han levde, sa Berg, om den avdøde eks-klubbeieren.