Blackburn nekter å gi opp europacup

Sterk borteseier.

Morten Gamst Pedersens Blackburn senket Portsmouth i en sjansefattig kamp søndag, og vant 1-0 på utebane.

Dermed er Blackburn bare to poeng bak Portsmouth som er nummer sju. Men for å få plass i UEFA-cupen må også Aston Villa og Everton passeres.

Og det ser ut til å bli tøft for både Blackburn og Portsmouth nå. Portsmouth kan imidlertid kvalifisere seg til europacupspill med seier i FA-cupfinalen mot Cardiff.

Det var spådd et intensivt møte på Fratton Park, men slik ble det ikke. Første omgang forløp uten de store sjansene, og til pause sto det 0-0.

Morten Gamst Pedersen leverte en god kamp i Blackburn-trøya og var med på å sette i gang flere angrep etter hvilen. Blant dem var angrepet etter 73 minutter som skulle avgjøre kampen.

Han spilte fram til Roque Santa Cruz, som spilte vegg med spissmakker Jason Roberts og avsluttet iskaldt i mål. Santa Cruz plasserte ballen under hjemmelagets keeper Jamie Ashdown og kunne juble for sitt 17. mål for sesongen.

- Vi spilte ikke bra i første omgang, men var et annet lag etter pause. Målet som avgjorde kom etter et fint angrep og en fin avslutning, sa Santa Cruz.

- Vi har oppnådd de fleste av målene våre for sesongen, og det ville være hyggelig om vi kvalifiserer oss til europacupspill. Sjansen er der fortsatt.

MATCHVINNER: Roque Santa Cruz har hatt en strålende sesong, og ble igjen tunga på vektskålen da Blackburn slo Portsmouth 1-0. Foto: AFP
MATCHVINNER: Roque Santa Cruz har hatt en strålende sesong, og ble igjen tunga på vektskålen da Blackburn slo Portsmouth 1-0. Foto: AFP Vis mer

Gamsten spilte hele kampen, og hadde flere skuddforsøk, uten å skrive seg på scoringslistene.

(NTB)

<B>GOD KAMP:</B> Morten Gamst Pedersen.