Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blackburn sikter mot Europa

Komfortabel seier mot Wigan for Gamst & co.

Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn biter seg fast i kampen om plass i UEFA-cupen. Påskeaften ble Wigan slått 3-1.

For mens Portsmouth (nummer seks), Aston Villa (sju) og Manchester City (ni) snublet, gjorde Gamst og co. som de ville med Wigan. Dermed innehar de åttendeplassen, men er bare ett poeng bak Portsmouth som tapte 0-2 for Tottenham.

Roque Santa Cruz sendte hjemmelaget i føringen allerede etter tolv minutter, men bare fem minutter senere fikk Wigan straffespark. Christopher Samba rev ned Emile Heskey i feltet og ble belønnet med rødt kort.

Marlon King var sikker fra krittmerket, men det var da også alt de tilreisende hadde å juble for. Blackburn beholdt nemlig kontrollen på kampen, selv med ti mann på banen, og med en nydelig avslutning av Jason Roberts like før pause kunne hjemmelaget gå til hvilen med 2-1-ledelse.

Tidlig i annen omgang fikk Santa Cruz sitt annet mål for dagen da han headet inn 3-1. Wigan så aldri ut til å kunne komme tilbake, og da også gjestene ble redusert til ti mann var det avgjort. Wilson Palacios fikk sitt annet gule kort, og Blackburn kunne kontrollere inn seieren.

Wigan står med et bein i nedrykksstriden, fem poeng over Bolton som innehar den siste dumpeplassen. Bolton fikk et viktig poeng lørdag da Manchester City ble holdt til 0-0.

Daniel Braaten fikk ikke være med i troppen lørdag heller, akkurat som Erik Hagen ikke var med for Wigan. De to har ikke spilt seriefotball på lang tid.

(NTB)

VANT KOMFORTABELT:Roque Santa Cruz (midten) gjorde to av målene da Blackburn befestet sitt Europa-kandidatur mot Wigan. Foto: AFP/Scanpix
VANT KOMFORTABELT:Roque Santa Cruz (midten) gjorde to av målene da Blackburn befestet sitt Europa-kandidatur mot Wigan. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media