MISTER FØRERKORTET: Blackburn Rovers-manager Steve Kean (til venstre) på vei ut av retten i juni.Foto: SCANPIX/AFP/Paul Ellis
MISTER FØRERKORTET: Blackburn Rovers-manager Steve Kean (til venstre) på vei ut av retten i juni.Foto: SCANPIX/AFP/Paul EllisVis mer

Blackburn-sjefen mister førerkortet for fyllekjøring

Hevdet først noen måtte ha puttet noe i drinken hans.

I fotballstudio kl. 21: Manchester City - Swansea

Blackburn-manager Steve Kean mistet mandag førerkortet i 18 måneder og mottok en bot på om lag 16.000 kroner for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand ved sesongslutt i vår.

43-åringen hevdet først at noen måtte ha puttet noe i drinken hans da en promilletest viste at promillen hans var over det dobbelte av det tillatte. Episoden skjedde noen timer etter Blackburn siste hjemmekamp mot Manchester United 14. mai.

En dommer i Macclesfield Magistrates' Court i Cheshire, en domstol som tilsvarer en norsk tingrett, avviste mandag Keans søknad om frifinnelse «av spesielle årsaker». Kean ble stoppet i sin Mercedes etter å ha kjørt for fort forbi en patruljebil.

Blackburn-manageren innrømmet i retten å ha drukket to og et halvt glass med rødvin med Manchester United-kollega Alex Ferguson, og at han senere drakk en flaske øl på en pub like ved hjemmet sitt i Blackburn.

Ifølge Kean inviterte han Ferguson og ti andre United-ledere på vin på sitt kontor ettersom Manchester United hadde sikret seriegullet og Blackburn tok et viktig poeng i nedrykksstriden.

(NTB)