NEDRYKKSSALG?: Storvokste Chris Samba har vært limet i Blackburns forsvarsrekke. Nå forsvinner kongoleseren til Russland, mens Lancashire-klubben kan ha solgt seg nærmere nedrykk fra Premier League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
NEDRYKKSSALG?: Storvokste Chris Samba har vært limet i Blackburns forsvarsrekke. Nå forsvinner kongoleseren til Russland, mens Lancashire-klubben kan ha solgt seg nærmere nedrykk fra Premier League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Blackburn solgte Samba til nyrike Anzji

Mister forsvarssjefen i kampen mot nedrykk.

(Dagbladet): Overgangsvinduet i Russland stenger i kveld, og det var ikke bare Zenit St. Petersburg som så til Premier League i jakten på forsterkninger i tolvte time.

Christopher Samba slår nemlig følge med Andrej Arsjavin østover når midtstopperen nå bytter ut nedrykksstrid i Blackburn med hardtsatsende Anzji Makhatsjkala i Dagestan. Det melder Blackburn på egen hjemmeside fredag.

Der blir han lagkamerat med blant annet Samuel Eto'o, Roberto Carlos og Jurij Zjirkov under Guus Hiddinks ledelse.

Den franskfødte 27-åringen, som har representert Kongo på landslagsnivå, har blitt koblet til flere Premier League-klubber de siste sesongene, og ba om å bli solgt i januar da han var misfornøyd med måten indiske Venky's har forvaltet eierskapet til Blackburn.

Nå har han fått viljen sin i en overgang som - ifølge The Guardian - er verdt ni millioner pund (cirka 80 millioner kroner) pluss klausuler til en verdi av to millioner pund (cirka 15 millioner kroner).

Blackburn ligger utsatt til på en 17.-plass på tabellen. Bare målforskjellen skiller dem fra Wolverhampton på nedrykksplass. Det kan med andre ord bli noen neglbitende måneder å være Rovers-supporter uten Samba, som har vært en klippe i midtforsvaret siden han kom fra Hertha Berlin i 2007.