I AVHØR: DJ Campbell (t.v) ble pågrepet i går, det bekrefter klubben hans Blackburn. Her i aksjon for QPR forrige sesong. Foto: REUTERS / Paul Hackett / NTB SCANPIX
I AVHØR: DJ Campbell (t.v) ble pågrepet i går, det bekrefter klubben hans Blackburn. Her i aksjon for QPR forrige sesong. Foto: REUTERS / Paul Hackett / NTB SCANPIXVis mer

Blackburn-spiss pågrepet i kampfiksingsak

Seks nye personer i avhør.

(Dagbladet): Torsdag 28. november slo etterforskerne til mot seks spillere og agenter, på grunn av mistanker om omfattende kampfiksing i engelsk fotball.

I går ble det kjent at tre nye personer er i varetekt og avhør, blant andre tidligere Portsmouth-spiller Sam Sodje. Han skal ha påstått at han pådro seg gule og røde kort mot betaling.

Nå trappes kampfiksingsaken ytterligere opp, melder BBC. Blackburn-angriper DJ Campbell er en av de siste spillerne som er pågrepet av britisk politi.

Blackburn bekrefter pågripelsen av 32-åringen på sin hjemmeside.

Den tidligere QPR- og Blackpool-angriperen er en av seks personer som ble arrestert i går. Det er ikke kjent hvilke forhold som ligger bak de nye pågripelsene.  Utover Campbell er Sodje en av de andre arresterte som er navngitt.

Daily Mail skriver i formiddag at totalt fem spillere ble arrestert i går, og at alle spiller i lavere divisjoner i England.

En av de første pågripelsene gjaldt en «internasjonalt kjent kampfikser». Mannen fra Singapore har fortalt at han kontrollerer kamper og dommere i andre europeiske land.

Kampfikseren har anslått at det koster opptil 700 000 kroner å betale spillere for å påvirke utfallet av en match.