Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blackburn tapte to poeng

Men er fortsatt med i kampen om 4. plassen.

(Dagbladet.no:) Blackburn - Wigan 1-1. Hjemmelaget kunne kommet seg opp på like mange poeng som Tottenham med seier mandag kveld, og da hadde Champions League-drømmen virkelig vært i live på Ewood Park.

Derfor jublet ikke Blackburn etter ett poeng mot Wigan. De føler nok at de tapte to.

Men utlikningsmålet satt langt inne, så de kunne fort endt opp uten poeng.

Blackburn har nå like mange poeng som Arsenal, men har dårligere målforskjell. Det er to poeng opp til Tottenham - og Arsenal har én kamp til gode på begge lagene.

Godt Gamst-frispark

Blackburn åpnet friskt, med høyt press og gode bevegelser. De skapte noen halvsjanser, men ingenting som førte til at Paul Scharner og de andre Wigan-spillerne fikk hjertet i halsen.

Utover i 1. omgang ga hjemmelaget fra seg initiativet, og Wigan kom mer med i kampen. Men heller ikke de klarte å skape veldig mye.

Ti minutter før pause fikk Blackburn frispark på 16 meter, litt til høyre. Med andre ord helt perfekt for Morten Gamst Pedersen.

LURTE FRIEDEL: Jason Roberts løftet ballen over keeper Brad Friedel - med hælen! Foto: AP
LURTE FRIEDEL: Jason Roberts løftet ballen over keeper Brad Friedel - med hælen! Foto: AP Vis mer

Han skjøt hardt langs bakken, og ballen gikk under spillerne i muren som hoppet. Det hadde ikke keeper John Filan regnet med og han hadde store problemer med skuddet - som han så vidt fikk dyttet til corner.

Bare minuttet etter sendte Gamsten ballen i et tomt mål.

To annullerte mål

Dommeren annullerte derimot scoringen, fordi Paul Dickov gikk på keeper og ikke ballen i en luftduell i forkant. En korrekt avgjørelse av Phil Dowd, til tross for at kontakten ikke var så stor.

Også Wigan fikk et mål annullert i 1. omgang. Arjan De Zeeuw kriget til seg ballen etter et frispark, men linjemannen flagget og dommeren blås av idet forsvarsspilleren skjøt ballen i mål.

Assistentdommeren mente kanskje at De Zeeuw tok med seg ballen med hånda, men det så ikke sånn ut på reprisene.

Blackburn hadde hele ni cornere i 1. omgang, men klarte ikke omsette noen av dem i mål.

Scoret med hælen

Blackburn tapte to poeng

Bortsett fra de annullerte målene kom kampens så langt største sjanse drøyt fem minutter ut i 2. omgang. Lee McCulloch kriget til seg ballen i feltet, og skjøt halvveis liggende. Brad Friedel leverte derimot en feberredning.

Men på den påfølgende corneren hadde ikke Friedel noe å stille opp med.

Pascal Chimbonda headet ned i feltet, og Jason Roberts styrte ballen i mål med hælen - rett foran nesa på Friedel.

Etter scoringen ble det mer liv i kampen. Wigan var nære på et par ganger, og Blackburn presset på for en utlikning. 24 minutter før slutt headet Craig Bellamy utenfor fra to-tre meter.

Innbytter utliknet

Like etter gikk Bellamy over ende etter en duell med Leighton Baines i feltet, men den var fair og ingen straffe.

Det var bare seks minutter igjen av kampen da Blackburn utliknet.

Steven Reid slo inn fra sida. John Filan plukket ballen, men mistet den i en duell med Lucas Neill. Innbytter Shefki Kuqi plukket opp returen og scoret.

Wigan-fansen vil nok mene at dette var angrep på keeper, men Filan hadde mistet ballen da Neill braste inn i ham. Likevel: Siden han ble løpt ned hadde han ingen sjanse på returen.

Derfor hadde det nok vært greit om dommeren hadde annullert målet.

Blackburn var åpenbart ikke fornøyd med uavgjort, og presset voldsomt mot slutten. Bellamy var nær like etter scoringen, men ble hindret av en strålende Filan-redning.

TØFFE DUELLER: Morten Gamst Pedersen i en hodeduell med Gary Teale. Den vant Gamsten.
SEIN UTLIKNING: Shefki Kuqi jubler etter scoringen. Graham Kavanagh fortviler.
SCORET: Jason Roberts sendte Wigan i ledelsen. Her slår han Gamsten i en luftduell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media