SPARKET: Henning Berg, her på vei inn til sin første hjemmekamp som Blackburn-manager (endte 1-1), fikk sparken etter 57 dager i Blackburn.
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
SPARKET: Henning Berg, her på vei inn til sin første hjemmekamp som Blackburn-manager (endte 1-1), fikk sparken etter 57 dager i Blackburn. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

Blackburn-trenere skrudde på TV-en og så de var sparket

Dette skriver britiske aviser om Bergs avgang.

(Dagbladet): - Når resultatene ikke er gode nok, så går vi til slutt hver til vårt, sa Blackburn-leder Shebby Singh i går kveld etter at han tidligere på dagen hadde sparket Henning Berg etter bare 57 dager som manager i Lancashire-klubben.

Skal en tro britske aviser idag var det ikke bare resultatene, men også arbeidsforholdet mellom Singh og Berg som førte til nordmannens avgang.

Blandet seg i laguttak
The Independent og The Sun rapporter Berg opplevde press ovenfra når det gjaldt laguttak. The Guardian skriver at Berg skal ha kranglet med Blackburn-ledelsen de siste ukene.

- Jeg har ikke hørt noe om det, men da Steve Kean sa opp ble det sagt at Shebby Singh hadde blandet seg inn i laguttaket. Men det ble aldri bekreftet og Singh avviste det, sier Morten Solberg Helgerud i Blackburns norske supporterklubb til Dagbladet.

I sommer kjøpte Blackburn totalt elleve spillere, og seks av dem ble hentet fra Portugal. Nuno Henrique (26) og Diogo Rosado (22) ble hentet fra henholdsvis Sporting Lisboa og Academica De Coimbra. Shebby Singh sto bak kjøpene, og Steve Kean innrømte at han ikke hadde hørt om noen av de. Berg skal ha blitt bedt om å bruke Singhs nyervervelse, noe nordmannen ikke ville.

- Det med de portugisiske spillerne har vært åpent, fire stykker ble signert bak ryggen på Kean. Jeg har ikke hørt krav om å bruke dem, det har snarere vært slik at Henning brukte selv to av dem, og den beste har vært skadd, sier Helgerud.

Ikke robust nok Henning Berg skal ifølge flere medier ha slitt med å overbevise spillergruppa om at han sitter på nok faglig tyngde.

- Er du kjent med at spillerne var skeptiske til Bergs treneregenskaper?

- Det er vanskelig å si, når det managere sparkes kommer onde tunger fram. Under Kean var det veldig få spillere som kom ut og støttet manageren, egentlig. Mens i starten da Berg kom inn var det flere av spilleren som sa seg positive

- Var ikke Berg robust nok, slik Morten Gamst Pedersen sier i VG i dag?

KRANGLET: Flere medier skriver i dag at Blackburn-leder Shebby Singh skal ha prøvd å påvirke laguttakene til Berg. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
KRANGLET: Flere medier skriver i dag at Blackburn-leder Shebby Singh skal ha prøvd å påvirke laguttakene til Berg. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer

- Det var nytt for meg. Det er en kontroversiell uttalelse fra en landsmann, sier Helgerud.

Fikk vite at de var sparket av nyhetene Ikke bare Henning Berg fikk sparken i går. Assistenttrener Eric Black, førstelagstrener Iain Brunskill og keepertrener Bobby Mimms ble også løst fra sine stillinger.

I samme Independent-artikkel hevdes det at trioen fikk vite at de hadde fått sparken da de skrudde på TV-en og så pressemeldingen til Blackburn gå over skjermen.

Kevin MacDonald er favoritt til å ta over Bergs tidligere jobb. Mark Hughes, Roberto Di Matteo, Tim Sherwood og tidligere Hull-sjef Phil Brown er også aktuelle kandidater. Brown har bekreftet at han har søkt på jobben, ifølge Sky Sports.

Henning Berg på sin side er i forhandlinger med Blackburn om en sluttpakke, og henviser til den inntill han har forhandlet med ferdig med Blackburn.

SPARKET: Førstelagstrener Iain Brunskill (t.v) ble sparket i går. Her er han avbildet med Sam Allardyce da sistnevnte fremdeles var manager i klubben. Foto:  AFP Photo / Paul Ellis / NTB Scanpix
SPARKET: Førstelagstrener Iain Brunskill (t.v) ble sparket i går. Her er han avbildet med Sam Allardyce da sistnevnte fremdeles var manager i klubben. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / NTB Scanpix Vis mer