Blackburn utklasset av Arsenal

Blackburn og Henning Berg er utslått av FA-cupen etter 0-3 mot Arsenal på Highbury. Dagbladet.no fulgte ettermiddagens kamper direkte.

Blackburn var sjanseløse mot Arsenal i ettermiddagens kvartfinale på Highbury. Før fem minutter var spilt hadde Sylvain Wiltord og Tony Adams gitt Gunners ledelsen 2-0. Det første etter passivt forsvarsspill av Henning Berg.

Arsenal fortsatte å dominere og det var ikke ufortjent da Robert Pires satte inn London-lagets tredje etter drøye halvtimen. Et flott fremspill av Wiltord endte hos franskmannen på bakerste stolpe. Pires tok med seg ballen på første touch og knallet ballen i lengste kryss på andre berøring.

Etter pause slakket Arsenal av på tempoet, uten at det hjalp bortelaget i særlig grad. Nærmest scoring var Marcus Bent med et skudd på overtid som traff innsida av stanga. For Blackburn spilte Henning Berg hele kampen uten å overbevise, mens Stig Inge Bjørnebye kom inn ved pause.

I Leicester sjokkerte andredivisjonslaget Wycombe ved å vinne 2-1. Innbytter Roy Essandoh sendte bortefansen til himmels med sin scoring på overtid. Før den tid hadde Muzzy Izzet utliknet Paul McCarthys ledermål.

  • I morgen møter Tranmere byrival Liverpool, mens West Ham tar imot Tottenham i de to siste kvartfinalene.
UTKLASSING: Robert Pires (t.v) og Sylvain Wiltord (t.h) scoret begge i 3-0 seieren over Blackburn.