Blackburn vant

Blackburn vant 1-0 mot Leeds, og Aston Villa vant 3-2 mot Everton i dagens kamper i Premier League. Dagbladet.no fulgte kampene direkte!

Landslagskaptein Henning Berg har slitt med å få spilletid i år, men spilte hele kampen da Blackburn slo Leeds 1-0 i dag.

- Selvsagt vil jeg gjerne spille, og det gikk greit både mot Manchester City sist og i dag, sier stopperveteranen til NTB.

Berg spilte dermed sin andre seriekamp på rad, og det er gode nyheter for Nils Johan Semb foran de viktige landskampene mot Romania og Bosnia i oktober.

I søndagens oppgjør ble Gary Flitcroft matchvinner for Blackburn med sitt mål etter 24 minutter.

- Det var en viktig seier for oss. Vi har spilt OK i det siste, men har ikke fått resultater. I 1. omgang spilte vi bra og hadde god kontroll, men etter pause presset Leeds fælt. Keeperen vår reddet også et straffespark, forteller Henning Berg. Også Egil Østenstad fikk en sjelden mulighet fra start hos Blackburn.

- Egil spilte meget bra, og gjorde en god jobb for laget i dag. Han har vært langt unna en plass fordi vi har mange gode spisser i klubben, men i dag var både Dwight Yorke, Andy Cole og Damian Duff skadet, forklarer Henning Berg.

Hos Leeds spilte Eirik Bakke hele kampen, men kunne ikke forhindre at laget gikk på sesongens tredje tap. Leeds ligger dermed på 5. plass på tabellen, og har fått en uventet svak start på sesongen.

«Norsk» Villa-seier

Både Ronny Johnsen og Øyvind Leonhardsen var på banen da Aston Villa søndag slo Everton 3-2 hjemme på Villa Park. Johnsen spilte hele kampen i vertenes midtforsvar, mens Øyvind Leonhardsen debuterte for klubben da han fikk med seg det siste kvarteret som innbytter.

Lee Hendrie scoret to mål for hjemmelaget, men innbytter Dion Dublin ble helten da han scoret seiersmålet for Aston Villa fem minutter før slutt. Laget fikk dermed en solid oppreisning etter det flaue 0-3-nederlaget for byrivalen Birmingham sist.