Blackburn vil ha norsk 19-åring

Imponerte i EM.

(Dagbladet.no): 19 år gamle Karim Aoudia spilte et godt europamesterskap for det norske U19-laget i sommer, og ble plukket ut av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som en av ti spillere man bør følge med i framtida.

Det gjør i alle fall Premier League-klubben Blackburn, som for to uker siden hadde Oslo Øst-spilleren på et kort treningsopphold.

Nå melder lokalsport1.com at Morten Gamst Pedersens klubb vil ha Aoudia tilbake.

- Den første treningen var vanskelig, for de spiller en allerledes fotball enn i Norge. Men så synes jeg det bare gikk bra, bra, bra! Og det må de synes også, for de vil ha meg tilbake, sier Aoudia til Dagbladet.no.

På grunn av sesongstarten i Premier League, fikk ikke spisstalentet sjansen til å trene med førstelaget. I stedet viste han seg fram sammen med reservene.

- De sier at de ikke fikk sett nok av meg og at de derfor vil ha meg tilbake. Jeg snakket også med Morten mens jeg var der og fikk inntrykk av at Blackburn er en veldig bra klubb.

I løpet av de neste ukene drar Aoudia tilbake til England for å vise mer av hva han kan.

- Han skal tilbake til Blackburn i månedsskiftet september/oktober på et lengre opphold. Vi prøver å hjelpe Karim så godt vi kan, vi vil at han skal komme til en klubb som er riktig for ham, sier Oslo Øst-trener Geir Midtsian til Dagbladet.no.

Han sier interessen for angrepsspilleren var stor etter EM, hvor Aoudia blant annet scoret mot England.

- Flere klubber, norske og utenlandske, har vært interesserte, men Blackburn-interessen har helt klart vært den sterkeste.