UTE I OPPTIL FIRE MÅNEDER: Mathis Olimb fikk et ublidt møte med NHL-kulturen under en treningskamp i sin nye klubb. Foto:Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UTE I OPPTIL FIRE MÅNEDER: Mathis Olimb fikk et ublidt møte med NHL-kulturen under en treningskamp i sin nye klubb. Foto:Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Blackhawks roser spilleren som ga Olimb juling

- Slåssing er en del av spillet.

||| Chicago Blackhawks bryr seg ikke om at Mathis Olimb er skadd. NHL-klubben roser heller Kyle Beach.

Oslo-gutten fikk bank av hardingen Beach under en treningskamp mandag. Olimb skadet skulderen og må bruke fire måneder på å trene seg opp igjen.

Ledelsen i klubben bruker ikke så mye tid på å tenke på nordmannen, men roser heller Beach, ifølge NRK.

- Det handler ikke om å være moden eller ikke, slåssing er en del av spillet. Det er faktisk noe av det som skiller han fra mange andre spillere. I fjor scoret han 52 mål (i WHL-klubben Spokane Chiefs). Man kan ikke si noe på en spiller som leverer i målprotokollen i tillegg til å være en tøffing, sier direktør Stan Bowman til avisen Daily Herald.

Avisen lurer også på om det var nødvendig av Beach, som pådro seg 186 utvisningsminutter på 68 WHL-kamper i fjor, å gi seg på Olimb ikke bare én, men to ganger. Bowman avfeier kritikken av den storvokste 20-åringen og kaller det hele en del av spillet.

Beach selv sier til nhl.com at han var frustrert fordi han ikke klarte å score mål, men snakket ikke om at han sendte Olimb i dusjen med en ødelagt skulder.

Til TV 2 sa Olimb at han ikke skjønte noe da Beach to ganger yppet til bråk under treningskampen. Til slutt måtte han forsvare seg. Han fikk bank og et ublidt møte med isen.

- Det hele er bare trist, sa Olimb.

(NTB)

FERSK: Mathis Olim i sin nye klubbtrøye. Foto: Chicago Blackhawks.
FERSK: Mathis Olim i sin nye klubbtrøye. Foto: Chicago Blackhawks. Vis mer