Blackpool-fansen pepret banen med tennisballer og mandariner

Påskeprotest mot eieren.

(Dagbladet): Her til lands er det høytid for appelsiner akkurat denne uka, men det var neppe påskefjell og Kvikklunsj som inspirerte Blackpool-fansens prostest under kampen mot Burnley i Championship i går.

Fire minutter ut i andre omgang, like etter at Michael Kightly hadde sendt Burnley i ledelsen på Bloomfield Road, kastet hjemmefansen hundrevuis av tennisballer og mandariner inn på banen mens de ropte «Oyston out».

Kontroversiell eier
Oyston er den kontroversielle familien som eier Blackpool og som fansen mener er ansvarlige for at klubben nå er i ferd med å rykke ned til det tredje øverste nivået i engelsk fotball.

Owen Oyston eier klubben, mens sønnen Karl er styreformann. Fansen mener de ikke investerer et pund i klubben, men tar ut store overskudd for å fylle egne lommer.

Kampen mot Burnley ble avbrutt i flere minutter mens spillere og banemanneskap ryddet banen for baller og frukt.

- Fansen har all mulig rett til å protestere om de ikke liker eieren eller styreformannen, men jeg skulle ønske de gjorde det før eller etter kampen. På det tidspunktet de startet protesten var vi bedre enn Burnley, sier den midlertidige manageren Barry Ferguson til lokalavisa The Blackpool Gazette.

Tøff innspurt
Tapet mot Burnley sørget for at bare teori kan frata bortelaget opprykk til Premier League, mens om Millwall vinner i dag sender hjemmtapet Blackpool under streken i The Championship.

Blackpool har også en svært tøff avslutning, der de møter topplagene Brighton og Wigan, før bunnkollega Charlton kommer på besøk i siste serierunde.