TIL WEMBLEY: Blackpool-kaptein Charlie Adam skal lede laget ut på Wembley til opprykksfinale mot vinneren av Cardiff og Leicester. Det ble klart da oransjetrøyene slo ut Nottingham Forest i semifinalen av opprykksomspillet til Premier League.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA/Owen Humphreys
TIL WEMBLEY: Blackpool-kaptein Charlie Adam skal lede laget ut på Wembley til opprykksfinale mot vinneren av Cardiff og Leicester. Det ble klart da oransjetrøyene slo ut Nottingham Forest i semifinalen av opprykksomspillet til Premier League.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA/Owen HumphreysVis mer

Blackpool én kamp unna Premier Leauge

Ødela Nottingham Forests opprykksdrøm.

|||Ærverdige Nottingham Forest kommer seg ikke tilbake til øverste nivå. «Skogvokterne» feilet tirsdag mot overraskelseslaget Blackpool.

Forest tapte den første kampen 2-1, men øynet håp om opprykksfinale da de ledet både 1-0 og 2-1, men hat trick fra Blackpools DJ Campbell sørget for en særdeles tung aften for hjemmelaget på City Ground. Til slutt vant gjestene 4-3, og 6-4 sammenlagt.

— Det er helt utrolig. Klubben fortjener denne oppturen, og jeg er helt satt ut av vår suksess denne sesongen, sa tremålsscorer Campbell.

Mange vil huske Blackpool fra tidlig Tippekamp-tid, men siden de rykket fra 1. divisjon i 1971 har FA-cupmesterne fra 1953 slitt nede på nivå tre og fire. Nå er Ian Holloways lag bare 90 minutter unna opprykk til Premier League.

Slår man Cardiff eller Leicester (avgjøres onsdag) venter lag som Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City og Liverpool. Det er noe annet enn Rochdale, Leyton Orient og andre middelmådigheter.

DJ Campbell ble den store helten for Blackpool. Ikke mindre enn tre ganger scoret spissen for de oransje, dog for kvelden kledd i hvite overdeler. 1-1 kom fra skrå vinkel etter 56 minutter. Etter et vakkert veggspill med Stephen Dobbie kom 2-3 et kvarter før slutt. På retur fra keeper, i mistenkt offsideposisjon, satte Campbell inn 4-2 med drøyt ti minutter igjen å spille.

— Det er like før jeg sprekker. Jeg er så stolt over spillerne mine. De var absolutt enestående. Både de og jeg visste at de kunne score mål, og deler av fotballen i kveld var rett og slett fantastisk, sa manager Holloway

Store fotballnavn
Dobbie satte inn Blackpools 2-2-mål via en uheldig Wes Morgan. Et tilsynelatende ufarlig skudd forandret retning i Forest-forsvareren. Dermed var Lee Camp i vertens mål sjanseløs. Robert Earnshaw scoret to ganger for «Skogvokterne», men til liten nytte.

Opprykksdrømmene ble knust. Han hadde også en scoring korrekt annullert på offside på stillingen 1-0. Innbytter Dele Adebola satte inn 3-4 på overtid, men med 6-4-sammenlagt sikret Blackpool seg retten til finale om opprykk.

Blackpool har fostret mange store fotballnavn. Fra 1950-tallet huskes Stan Mortensen og Stanley Matthews spesielt. Nå er Holloway i ferd med å skape enorm fotballstemning i badebyen.

Lengter tilbake
Nottingham Forest lengter også tilbake til gylne tider. Rødtrøyene har ikke spilt på øverste nivå siden 1999. Under legendariske Brian Cloughs ledelse vant Forest ligaen i 1978. De to neste sesongene ga seirer i serievinnercupen.

Mannen i grønn genser utrettet store ting med spillere som John Robertson, Archie Gemmill, Kenny Burns, Trevor Francis, Peter Shilton og Martin O'Neill.

Mon tro hva Clough ville tenkt om det hans gamle storlag leverte mot Blackpool tirsdag kveld.

Det ble iallfall en gedigen nedtur for flere norske Nottingham-supportere. De hadde blitt lovet finalebilletter av klubben, men nå blir det norsk pinse for de ivrige «skogvokterne».

(NTB)