JUBEL: Blackpool-supporterne har hatt mye å juble for de siste ni sesongene. Fire opprykk og nå 4-0-seier og Premier League-ledelsen i første toppseriekamp på 39 år. Det var forøvrig 4200 bortesupportere på plass i dag. Foto: Reuters
JUBEL: Blackpool-supporterne har hatt mye å juble for de siste ni sesongene. Fire opprykk og nå 4-0-seier og Premier League-ledelsen i første toppseriekamp på 39 år. Det var forøvrig 4200 bortesupportere på plass i dag. Foto: ReutersVis mer

Blackpool rett til topps

Etter fire opprykk på ni sesonger vant Blackpool 4-0 i Premier League-debuten.

||| Wigan - Blackpool 0-4 (0-3) (Dagbladet): Tottenham-manager Harry Redknapp har uttalt følgende før dagens sesongstart i Premier League:

- Hvis Blackpool ikke rykker ned, bør Ian Holloway bli årets trener.

Nå er det 37 kamper igjen av sesongen og selvsagt altfor tidlig å konkludere med noe som helst, men med en imponerende 4-0-seier i åpningskampen mot Wigan kan romantikere håpe på et lite eventyr.

Harewood helten Kampen skulle forøvrig gått på hjemmebanen Bloomfield Road, men der utvides kapasiteten fra 12 500 til omlag 16 000 - noe som er klart minst i Premier League.

I dagens kamp mot Wigan skjedde det meste for Blackpool før pause.

• 16 min: Gary Taylor-Fletcher satte ballen i mål etter en kross fra Marlon Harewood.

• 28 min: Harewood i hovedrollen denne gang med et mål fra 18 meter.

HELT: Harewood har nettopp satt inn 2-0-målet og jogger bort til tilreisende Blackpool-supportere. Foto: AFP
HELT: Harewood har nettopp satt inn 2-0-målet og jogger bort til tilreisende Blackpool-supportere. Foto: AFP Vis mer

• 43 min: Harewood igjen, denne gang fra kort hold etter en keeperretur.

Økte i andre I andre omgang kjørte Wigan kampen og ble blant annet snytt for redusering da en svært ustabil dommertrio feilaktig annullerte et mål for offside. Andre merkelige avgjørelser var da ballen trillet utover sidelinja, et par meter fra dødlinja, men Blackpool fikk likevel corner.

Blackpool fikk likevel nok en scoring.

Høyreback Alex Baptiste kom seg opp på kanten og skulle legge inn foran mål. Innlegget var imidlertid så dårlig at det sneik seg inn på første stolpe.

Tre opprykk på fire sesonger Blackpools historie er et sant eventyr. Hjemmebanen er bitte liten, men med et vanvittig trøkk. I 1999 tok Karl Oyston over klubben, siden den gang har det kun gått oppover.

I 2006 var Blackpool noen få poeng unna å rykke ned til League Two, det fjerde høyeste nivået i England, men året etter var de oppe i The Championship og unngikk nedrykk så vidt de to første sesongene.

Så tok Ian Holloway over og tok dem til sjetteplass i fjor.

Playoffkonger I playoff er imidlertid klubben uovervinnelig. Som eneste klubb har Blackpool tatt seg opp fire divisjoner kun på playoff. Cardiff ble slått 3-2 i finalen og spillerne ble hyllet av 60 000 mennesker da de kom tilbake til Nord-Vest-England.

Den seieren var verdt nesten 900 millioner kroner for den lille klubben, som likevel ikke har gått bananas på overgangsmarkedet.

HOLLOWAY: Blackpools manager Ian Holloway bør bli årets trener om han holder den lille klubben oppe i Premier League, mener Harry Redknapp. Foto: AFP
HOLLOWAY: Blackpools manager Ian Holloway bør bli årets trener om han holder den lille klubben oppe i Premier League, mener Harry Redknapp. Foto: AFP Vis mer

Ludovic Sylvestre (Mlada Boleslav, ukjent sum), Craig Cathcart (Manchester United, ukjent sum), Elliot Grandin (CSKA Sofia, gratis), Malaury Martin (Monaco, gratis) er kjøpene i sommer, mesteparten av pengene er investert i stadion og treningsfasiliteter.

PS! Blackpool var Premier League-leder i et par timer, men Chelsea slo West Brom 6-0 i kveld og ligger nå på topp.