Blackpool stilnet Anfield

Sendte Liverpool under streken med sjokkseier.

STILNET «THE KOP»: Da hele Liverpool forventet en opptur mot nederlagstippede Blackpool. Men kaptein Charlie Adam og lagkameratene ville det annerledes.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STILNET «THE KOP»: Da hele Liverpool forventet en opptur mot nederlagstippede Blackpool. Men kaptein Charlie Adam og lagkameratene ville det annerledes.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

|||(Dagbladet): Liverpool - Blackpool 1-2.
 
Man må lete langt tilbake i årganger av årbøker fra engelsk fotball for å finne sist Liverpool fikk en tilsvarende svak start som det laget har fått under Roy Hodgsons ledelse denne høsten.

Søndag ettermiddag nådde Liverpools sesong et nytt foreløpig bunnpunkt da Blackpool tok med seg samtlige tre poeng nordover. Etter Charlie Adams straffescoring og Luke Varneys fulltreffer på overtid av første omgang.

Sotirios Kyrgiakos sitt kontante hodestøt etter hvilen ble bare en fattig trøst, for nederlagsdømte Blackpool etterlot Liverpool under nedrykksstreken og med den verste sesongstarten på 57 år.

Da endte det med nedrykk for de røde.

- Det er en veldig dårlig start på sesongen. Det er en start vi aldri hadde sett for oss på forhånd. Det er en start vi alle er veldig misfornøyde med, men vi er nødt til å leve med at det er slik det er i øyeblikket. Vi er veldig, veldig misfornøyde med at vi på fire hjemmekamper og tre bortekamper bare står med seks poeng. Det er ikke akseptabelt, understreker en skuffet Hodgson, ifølge Sporting Life.

- Vi har en stor jobb å gjøre for å snu dette, erkjenner Liverpool-sjefen, som må vente i to uker på muligheten til å rette opp noe av skaden i Merseyside-derbyet mot Everton på Goodison Park.

Pinlig første omgang
Poengfangsten er en tydelig indikasjon på at Liverpool per oktober 2010 minner mer om et bunnlag enn om et mannskap som kan blande seg inn i kampen om Champions League-plass.

De første 45 minuttene kan ikke omtales som annet enn pinlig, sett fra et rødt perspektiv. Absolutt ingenting stemte, verken defensivt eller offensiv, og som om ikke det var nok, haltet Fernando Torres av banen allerede etter 10 minutter med noe som mistenkes å være en skade i lysken.

- Jeg synes Blackpool spilte bra i første omgang, men vi var langt unna det nivået vi skal være på, sier Hodgson.

Johnson på etterskudd
Blackpool gikk respektløst til verks, og oste av angrepslyst allerede fra første fløytestøt. Et rufsete og lite samspilt Liverpool-forsvar havnet til stadighet på etterskudd mot et bortelag som angrep med kløkt og en tydelig plan.

Etter 29 minutter ble de bokstavelig talt straffet da Glen Johnson ble etterlatt sørgelig alene med Charlie Adam. Blackpool-kapteinen visste å utnytte at landslagsbacken var uten sikring bak seg, og var ikke vanskelig å be da Johnson stakk ut en fot som inviterte til en hekt.

Dommer Mike Jones var etterlatt med en enkel avgjørelse, og Adam selv tok eksekutøransvar fra 11 meter. Forsøket var ikke spesielt velplassert, men hardt nok til at Pepe Reina ikke klarte å slå ballen unna.

FORTVILER: Roy Hodgson fortviler over Liverpools sesonginnledning, og omtaler poengfangsten som uakseptabel.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
FORTVILER: Roy Hodgson fortviler over Liverpools sesonginnledning, og omtaler poengfangsten som uakseptabel.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Johnson skulle få en enda tristere dag på jobben på overtid av første omgang da han ikke var med på forsvarskollegenes beslutning om å rykke ut for å sette Luke Varney i offside.

I stedet tok Blackpool-spilleren vare på Gary Taylor-Fletchers presise framspill på best tenkelig måte da han la på til 0-2. Det rundet av en omgang, som må sies å være årsverste - med god margin - på hjemmebane for Liverpool.

Hevet seg etter pause
Det skulle med andre ord ikke så mye til for å heve seg etter hvilen, men alt annet enn enorm forbedring ville vært umulig å svelge for hardt prøvede Liverpool-supportere.

Til vertenes forsvar, skal det sies at de tok seg kraftig sammen og framsto som et helt annet lag etter pause. Seks minutter ut i omgangen kom uttellingen da Sotirios Kyrgiakos stanget Steven Gerrards presise frispark via tverrliggeren og inn.

Det markerte starten på en voldsom hjemmeoffensive, og i en lang periode, hadde gjestene stort sett bare ballkontakt de gangene keeper Matthew Gilks var i aksjon.

Gilks leverte en stødig forestilling, som ble kronet med en spektakulær og høyst matchavgjørende redning tre minutter på overtid da målscorer Kyrgiakos, som avsluttet kampen som oppspillspunkt, igjen sendte i vei en kraftheading.

- Uheldigvis fikk vi det andre målet imot  rett før pause. Men vi kom på banen som et annet lag i annen omgang. All honnør til Blackpool, som tok vare på ledelsen etter å ha gått opp til 0-2, sier Hodgson.

MER SKADETRØBBEL: Fernando Torres måtte av banen med skade allerede etter 10 minutter. Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
MER SKADETRØBBEL: Fernando Torres måtte av banen med skade allerede etter 10 minutter. Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer