PÅ OPPDRAG FOR NORGE: Alexander Sørloth har vært med landslaget den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ OPPDRAG FOR NORGE: Alexander Sørloth har vært med landslaget den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Norge - Panama kl. 19.00

Bladde opp 6,4 millioner: - Måtte ha den

Lukrative tider for den ferske Premier League-spilleren Alexander Sørloth. Bosatt ved Themsen - og har kjøpt leilighet i Trondheim.

  • Norge - Panama, kl. 19.00 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Han kom til Crystal Palace i januar, fikk fire kamper og måtte ut med skade. Fortsatt har ikke Alexander Sørloth (22) åpnet målkontoen i Premier League. Bankkontoen - derimot - er åpen.

I London har landslagsspissen bosatt seg i en toppleilighet ved Themsen. Nå har han også kjøpt en leilighet til 6,45 millioner kroner i Trondheim. Leiligheten ligger i restaurant- og kaféstrøket Solsiden.

- Det ble en ganske bra pris, etter en budrunde med fire andre. Men den måtte jeg ha. Det er sjelden at det blir leiligheter tilgjengelig i det bygget, sier Sørloth til Adresseavisen.

Han og kjæresten Lena Selnæs skal bo i leiligheten når han har fri fra klubben. Spissen skal ha kostet Crystal Palace 130 millioner kroner da han ble kjøpt av danske Midtjylland. Og som andre Premier League-spillere sitter han plutselig godt i det økonomisk. Ifølge Adresseavisen planlegger han også å kjøpe et hus i hjembyen.

Til Dagbladet sier Sørloth – som onsdag spiller for Norge mot Panama på Ullevaal – at han er glad for å være skadefri igjen. Lørdag scoret han det avgjørende målet i 3-2-seieren over Island.

- Det var deilig og etterlengtet. Det er en stund siden jeg scoret på landslaget. Det var utrolig deilig. Jeg håper å fortsette, sier Sørloth, som har 14 A-landskamper og to mål.

Han innrømmer at han ble litt for ivrig da han kom til Crystal Palace i vinter. Han spilte mot Everton, Tottenham, Manchester United og Chelsea.

- Det var veldig god motstand, og jeg hadde en uvant rolle. Det ble litt mer løping enn hva jeg er vant til. I tillegg trente jeg ekstra med skudd og avslutninger. Det gjorde at belastningen ble litt for stor. Jeg pådro meg slitasjeskade.

- Var det frustrerende?

- Ikke så veldig. Planen var at jeg skulle komme nå og få smaken på nivået i Premier League, bevise at jeg kunne ta det. Det følte jeg at jeg gjorde i de fire kampene. Jeg manglet bare scoringen.

Han fortsetter:

- Den neste sesongen skal bli min. Målet er å spille fast og vise at jeg kan score.

Han har fått gode tilbakemeldinger fra manager Roy Hodgson:

- Vi hadde en lang samtale etter siste seriekamp. Han syntes at alt hadde gått etter planen. De hadde kjøpt det de trodde de skulle få. Han synes jeg har vist gode holdninger både på og utenfor banen, sier Sørloth.

Crystal Palace endte på 11. plass.