«Blade Runner» klar for semifinale etter sesongbeste

Tok andreplass i sitt kvalik-heat.

HER BLIR HAN HISTORISK: Her blir Oscar «Blade Runner» Pistorius den første beinamputerte OL-deltakeren noen sinne. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix
HER BLIR HAN HISTORISK: Her blir Oscar «Blade Runner» Pistorius den første beinamputerte OL-deltakeren noen sinne. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oscar «Blade Runner» Pistorius tok seg til semifinale i 400 meteren etter å ha løpt inn på tiden 45,44 i sitt heat. Tiden er sesongbeste for sørafrikaneren.

Han ble med løpet den første beinamputerte som har deltatt i en løpsøvelse i OL. Bare dominikanske Luguelin Santos var bedre i heatet. Han løp på 45,04.

- Jeg vet ikke om jeg skal gråte eller være glad. Det er så mange følelser nå, sier Pistorius til BBC.

- Takk til alle som har støttet meg. Takk til familien min, jeg så mormoren min i publikum, en fantastisk opplevelse. Publikum var fantastisk. Jeg har løpt flere ganger i Storbritannia, og det føles som mitt andre hjem, sier han.

Pistorius ble født uten fibula (det ene beinet i leggen) i begge bein, og derfor ble beina hans amputert under kneet da han var 11 måneder gammel. Ved hjelp av spesiallagde proteser løper han likevel fort nok til å måle seg med eliteløpere, skriver NTB.

Deltakelsen i OL har vært omdiskutert, og flere eksperter har stilt spørsmålstegn ved om benprotesene gir ham en fordel. Tidligere 400-meterløper Michael Johnson var en av de som før OL mente at Pistorius ikke burde få delta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer