Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Blade Runner» klar for semifinale etter sesongbeste

Tok andreplass i sitt kvalik-heat.

HER BLIR HAN HISTORISK: Her blir Oscar «Blade Runner» Pistorius den første beinamputerte OL-deltakeren noen sinne. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix
HER BLIR HAN HISTORISK: Her blir Oscar «Blade Runner» Pistorius den første beinamputerte OL-deltakeren noen sinne. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Oscar «Blade Runner» Pistorius tok seg til semifinale i 400 meteren etter å ha løpt inn på tiden 45,44 i sitt heat. Tiden er sesongbeste for sørafrikaneren.

Han ble med løpet den første beinamputerte som har deltatt i en løpsøvelse i OL. Bare dominikanske Luguelin Santos var bedre i heatet. Han løp på 45,04.

- Jeg vet ikke om jeg skal gråte eller være glad. Det er så mange følelser nå, sier Pistorius til BBC.

- Takk til alle som har støttet meg. Takk til familien min, jeg så mormoren min i publikum, en fantastisk opplevelse. Publikum var fantastisk. Jeg har løpt flere ganger i Storbritannia, og det føles som mitt andre hjem, sier han.

Pistorius ble født uten fibula (det ene beinet i leggen) i begge bein, og derfor ble beina hans amputert under kneet da han var 11 måneder gammel. Ved hjelp av spesiallagde proteser løper han likevel fort nok til å måle seg med eliteløpere, skriver NTB.

Deltakelsen i OL har vært omdiskutert, og flere eksperter har stilt spørsmålstegn ved om benprotesene gir ham en fordel. Tidligere 400-meterløper Michael Johnson var en av de som før OL mente at Pistorius ikke burde få delta.

- De som kritiserer det (at han deltar i OL, journ. anm), vil også argumentere for at vann er tørt og at oransj pleide å være grønt. De vil være kontroversielle for å være kontroversielle, sa Pistorius før OL.

Semifinalen på 400-metern løpes søndag, og finalen går mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media