«Blade Runner» klarte ikke OL-kravet

Personlig rekord ikke nok.

(Dagbladet.no): Den sørafrikanske sprinteren Oscar Pistorius mislyktes i sitt siste forsøk på å kvalifisere seg til 400-meteren i OL i Beijing.

Pistorius, som har gått under kallenavnet «Blade Runner» fordi han løper med to proteseskinner fra knærne og ned, trengte en tid på 45,55, men 21-åringens nye personlige rekord på 46,25 i Luzern i Sveits i kveld var ikke nok, melder Reuters.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bestemte i januar at løperen måtte holde seg hjemme fra OL, men Pistorius vant anken da Idrettens voldgiftsrett (CAS) fastslo noe helt annet.

Et IAAF-utvalg som diskuterte saken, mener at løpernes proteser gir ham klare konkurransemessige fortrinn. Proteseskinnene blir regnet som teknisk hjelp og dermed brudd på regelverket.

OL-drømmen er likevel ikke helt død for Pistorius, til tross for dagens nederlag.

Sør-Afrika er kvalifisert for den lange stafetten i OL uten Pistorius, men 21-åringen kan likevel bli tatt ut på laget.

Dét får Det internasjonale friidretsforbundet til å frykte for de andre løpernes sikkerhet.

- Avgjørelsen til CAS om at Pistorius kan løpe i alle konkurranser sammen med friske løpere, gjelder for alle arrangementer. Men det er en risk for at han eller konkurrentene kan falle og skade seg dersom han løper i et felt, som kan være tilfelle i en stafett, sa generalsekretæren i IAAF, Pierre Weiss, tidligere denne uka.

HOVEDDRØMMEN BRAST: Oscar Pistorius har kjempet en hard kamp for å få lov til å løpe 400 meter i OL, men han i dag mislyktes han med å klare kravet. Foto: AFP/SCANPIX
HOVEDDRØMMEN BRAST: Oscar Pistorius har kjempet en hard kamp for å få lov til å løpe 400 meter i OL, men han i dag mislyktes han med å klare kravet. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
«Blade Runner» klarte ikke OL-kravet