Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Blade Runner» raser mot protese-kritikk

Michael Johnson mener Pistorius ikke burde være med i OL.

LØPER I OL: Oscar «Blade Runner» Pistorius blir den første deltakeren med amputerte kroppsdeler som får delta i et OL. Verdensrekordholder på 400-meter, Michael Johnson, mener at Sør-Afrikaneren ikke skal få lov til å delta. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
LØPER I OL: Oscar «Blade Runner» Pistorius blir den første deltakeren med amputerte kroppsdeler som får delta i et OL. Verdensrekordholder på 400-meter, Michael Johnson, mener at Sør-Afrikaneren ikke skal få lov til å delta. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

(Dagbladet): Oscar «Blade Runner» Pistorius blir den første deltakeren med amputerte kroppsdeler som får delta i et OL.

Pistorius løper på proteser av karbonfiber, og kjempet lenge for å delta i konkurranser med funksjonsfriske. Han skal løpe 4x400 meter stafett for Sør-Afrika i London-OL.

Verdensrekordholder på 400 meter for menn, Michael Johnson, ble i forrige uke spurt om hva han mente om at Pistorius skulle delta i OL.  Johnson svarte at han mente at Pistorius ikke skulle delta ettersom det er uvisst om protesene gir en fordel eller ikke.

- Jeg vet hva Michael sa, men han stiller ikke spørsmålstegn med utstyret jeg bruker. Han bekymrer seg over teknologi som kan komme i fremtiden, sier Pistorius ifølge The Telegraph.

- Han er en kalkulert fyr, og ville aldri sagt noe bare for å få en reaksjon. Jeg har stor respekt for ham, og vet at han har snakket med folka som har gjort tester på meg. Han har definitivt tenkt seg om før han kom med disse kommentarene, sier Pistorius.

25-åringen sier at det som regel journalister som har feil inngang til saken, eller vitenskapsmenn som er ute etter å markere seg, som kritiserer protesene hans.

- De som kritiserer det vil argumentere for at vann er tørt og at oransj pleide å være grønt. De vil være kontroversielle for å være kontroversielle.

- Å ta på seg beina mine er som å ta på set et par sko. Jeg forstår at ikke alle tenker sånn, men jeg håper de endrer oppfatning i London, sier Pistorius.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media